Autonieuws

Officieel: Mazda3 Hatchback

De Mazda3 Hatchback is officieel. In navolging van de Sedan presenteren de Japanners de vijfdeurs variant. Vanaf de marktintroductie zijn er vier motoren leverbaar; twee benzines en twee diesels.

Volgende maand zal de Mazda3 Hatchback zijn werelddebuut beleven op de Bologna Motor Show in Italië. De Mazda 3 Sedan beleefde onlangs zijn debuut. Zoals door Mazda zelf aangegeven volgt de vijfdeurs ‘3’ dezelfde lijnen als de vierdeurs sedan. Vanaf de D-stijl zijn er verschillen, waaronder de grote achterklep die de toegang tot de bagageruimte vergroot. Het interieur is gelijk aan dat van de Sedan.

Dikke diesel
Mazda belooft sportieve rij-eigenschappen in combinatie met een viertal fijne aandrijflijnen. Passend bij het dynamische uiterlijk van de Mazda3. Bij de marktintroductie zijn er twee benzinemotoren leverbaar, een 1.6 en een 2.0 liter. Diesels zijn er in de vorm van de bekende 2.0 liter CiTD en de nieuwe 2.2 CiTD die onlangs in de Mazda6 werd geïntroduceerd. Hij komt er in twee vermogensvarianten. Een 185 pk sterke en een iets minder krachtige 150 pk versie. De motoren van de Sedan zijn nog niet bekend, maar reken op dezelfde beschikbare varianten als in deze vijfdeurs Mazda3.

Gerelateerde artikelen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.