Autonieuws

Teaser: Volvo S60 Concept

Volvo voert de spanning omtrent de nieuwe Volvo S60 nogmaals op. Eerst kwam het Zweedse merk al met een afbeelding van de spectaculaire middenconsole, nu zien we voor de eerste keer een gedeelte van de buitenkant.

‘Spannende en dynamische ontwerpen maken en daarbij ook de leidende positie op veiligheidsgebied behouden is heel goed mogelijk´, zegt Stephen Odell, CEO van Volvo Car Corporation (VCC). ‘Dit is terug te zien in de conceptcar van onze nieuwe S60 waarin een deel van onze toekomstplannen wordt weergegeven. De nieuwe S60 zal een sterke bijdrage gaan leveren in het premiumsegment, daar ben ik van overtuigd´. Grote woorden van de CEO, maar het uiterlijk van de Volvo lijkt goed te matchen met zijn uitspraken. De auto ziet er met zijn slanke coupéachtige daklijn voor zover we kunnen zien goed uit. Sportief en dynamisch zijn de woorden waar wij gelijk aan moesten denken.

Productie in 2010
Deze sportiviteit moet ook terugkomen in het karakter van de auto. Stephen Odell belooft dat de S60 garant staat voor een voor Volvo uniek en sportief rijgedrag. Helaas moeten we nog tot tenminste 2010 wachten om te kijken of zijn woorden ook gedaante krijgen. Dan komt het model namelijk pas op de markt. Tijdens de North American International Auto Show, die in januari in Detroit zijn deuren opent, zal het merk de conceptcar onthullen. Dan kunnen we ook een blik werpen op de kristallen middenconsole.

Gerelateerde artikelen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Ingrijpende harttransplantatie voor Volvo S60 en V60 Polestar

Autonieuws
2017 Volvo S60 & V60 Polestar
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.