Autonieuws

Dit is de Porsche Cayenne met dieselmotor

Tot op heden was het bekend dat de Porsche Cayenne volgend voorjaar uitgerust zou worden met een dieselmotor. Het zou gaan om de 3.0 liter V6 TDI van Audi. Echter de specificaties van de eerste oliestoker van Porsche ontbraken nog. Dat behoort inmiddels ook tot het verleden, want dit is de Porsche Cayenne Diesel.

  • V6 met 240 pk en 550 Nm
  • 9,3 l/100 km en 244 g/km
  • Voorjaar 2009 leverbaar
  • Prijs vanaf 84 mille

Volgend voorjaar breidt Porsche het leveringsprogramma van de Cayenne uit met een dieselvariant. De Cayenne krijgt de beschikking over een krachtige 3.0 liter V6 TDI (van Audi) die een vermogen van 240 pk en een koppel van 550 Nm afgeeft. Het gemiddelde verbruik bedraagt 9,3 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot blijft steken op 244 g/km. Dat de sportwagenfabrikant zelf ook nog moet wennen aan het idee van een Porsche-diesel blijkt wel uit het ontbreken van het motortypeplaatje op de achterklep van de Cayenne Diesel. Bij de overige modellen prijkt altijd met trots de (motor)uitvoering naast de letters ´Cayenne´. Porsche zal in ieder geval haar goede naam op het gebied van sportiviteit laten weerklinken in het motorkarakter van de Cayenne Diesel. Het merk belooft namelijk dat het aansluit bij de dynamiek zoals we die van de Cayenne kennen. De SUV zal gretig op de stand van het gaspedaal reageren, waarbij het koppel voor voldoende vlotte (tussen)acceleraties en sportief rijplezier zorgt.

Cayenne hybride
De komst van de Cayenne met dieselmotor past in het streven van Porsche om het brandstofverbruik van alle modellen zo veel mogelijk terug te dringen. De eerste stap naar dit doel werd in 2007 genomen toen alle benzinemotoren van de Cayenne uitgerust werden met directe brandstofinjectie. Dit leidde tot een brandstofbesparing van zo’n 15%. Ook de nieuwe generatie Porsche 911 onderging deze technische ingreep. Dat Porsche haar milieuoffensief bijzonder serieus neem, blijkt wel uit het feit dat we op termijn een Cayenne met hybride-aandrijving in de showrooms kunnen verwelkomen.

Voorjaar 2009
De Porsche Cayenne Diesel komt in het voorjaar van 2009 op de markt. Standaard wordt de auto uitgerust met de Tiptronic S-transmissie en een dieselpartikelfilter. Porsche heeft heeft nog niet exact kunnen berekenen wat de Cayenne Diesel gaat kosten, maar geeft al wel vast een richtprijs mee. Voor circa 83.900 euro wisselt de Porsche Cayenne Diesel van eigenaar.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.