Autonieuws

Meer details Nissan 370Z

Nissan heeft meer details en foto´s van de Nissan 370Z vrijgegeven. De opvolger van de 350Z en de legendarische 240Z is korter, lichter en heeft een krachtiger motor onder de kap. Vanaf het voorjaar van 2009 staat de nieuwe 370Z bij de dealers.

  • Scherper, maar herkenbaar design
  • Nieuwe V6 met 331 pk
  • Zesbak of 7-traps automaat
  • Voorjaar 2009 bij de dealers

In 2003 presenteerde Nissan de 350Z. Het was de allereerste sportauto van Nissan die weer met recht de letter ´Z´ mocht dragen en duidelijke overeenkomsten vertoont met de 240Z uit de jaren ´70. De nieuwe 370Z borduurt duidelijk voort op de 350Z. Het design is echter veel scherper en sportiever. Opvallend is dat de auto een 100 mm kortere wielbasis heeft en dat de gehele lengte met 70 mm is afgenomen. De breedte nam echter met 33 mm toe.

Sportinterieur
Wie instapt neemt plaats in een sportief ogend interieur waar plaats is voor twee personen. Om het sportauto-karakter te benadrukken loopt de middenconsole door tussen de beide voorstoelen. Volgens eigen zeggen heeft Nissan hoogwaardigere materialen toegepast. Achter de stoelen is wat extra ruimte beschikbaar voor bagage.

Nieuwe zescilinder
Onder de motorkap ligt een 3.7 liter V6 die grotendeels nieuw is. De motor ontwikkelt een vermogen van 331 pk en een koppel van 366 Nm. Standaard koppelt Nissan de motor aan een handgeschakelde zesbak. Optioneel is er bovendien een 7-traps automaat leverbaar die met flippers achter het stuurwiel dan wel met de pook ook handmatig valt te bedienen.

Voorjaar 2009
Vanaf het voorjaar van 2009 zal de Nissan 370Z bij de dealers staan. Later zal er ook een Roadster volgen. De prijzen en exacte uitrustingsniveaus zijn op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Nissan 370Z krijgt een nieuw frontje

Autonieuws
Nissan 370Z krijgt een nieuw frontje
> Artikel lezen

Poolse Syrena Sport refereert aan jaren ‘50

Autonieuws
Poolse Syrena Sport refereert aan jaren ‘50
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.