Autonieuws

Ook voor Europa: Nissan Cube

Nissan heeft de derde generatie van de Cube onthuld. En wie denkt dat deze bijzonder gelijnde Japanner alleen voor het Verre Oosten en de Verenigde Staten is voorbehouden heeft het mis. De Cube komt namelijk in het najaar van 2009 ook naar Europa.

  • Derde generatie komt nu eind 2009 naar Europa
  • Grote achterdeur
  • Voor- en vierwielaandrijving
  • 1.5 liter benzinemotor met CVT

Nissan presenteerde de eerste generatie van de Cube in 1998. En met meer dan één miljoen verkochte exemplaren is de auto nog een succes ook. Inmiddels is Nissan aanbeland bij de derde generatie die op de Autoshow in Los Angeles is onthuld. De auto heeft duidelijk zijn kubistische vormgeving behouden, maar volgens Nissan dan wel meer universeel voor de hele wereld.

Multifunctioneel interieur
De net geen vier meter lange Cube biedt plaats aan vijf personen. Gewone portieren verschaffen de toegang tot het interieur, maar de kofferruimte is toegankelijk via een grote deur in plaats van een klep. Overigens is het interieur multifunctioneel en kunnen de stoelen naar diverse posities worden verschoven.

Voor- en vierwielaandrijving
In eerste instantie is de Cube leverbaar met een 1.5 liter viercilinder benzinemotor die gekoppeld is aan een CVT-automaat. Bovendien biedt Nissan de keuze uit twee- en vierwielaandrijving. Het is niet ondenkbaar dat er ook een elektrisch aangedreven variant komt. Nissan onthulde begin dit jaar namelijk de Denki Cube, een elektrische versie van de inmiddels vorige generatie Cube.

Zoals gezegd komt de auto in het najaar van 2009 ook naar Europa. Meer details volgen dan.

Gerelateerde artikelen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Denki Cube: elektrische auto

Autonieuws
Nissan Denki Cube: elektrische auto
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Jarige jobs trakteren zichzelf op Nissan GT-R50 by ItalDesign

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.