Autonieuws

Toyota Auris nog milieubewuster

Toyota komt met een zuinige Auris op de markt. Het model heeft de gloednieuwe 1.3 liter Dual VVT-i benzinemotor onder de kap, die gekoppeld is aan Toyota Optimal Drive.

De viercilinder levert een vermogen van 101 pk en heeft een maximumkoppel van 132 Nm. Dit is net iets meer dan de huidige 1.4 motor die het met 97 pk en 130 Nm moet doen. Het verbruik van de nieuwe motor daalde in tegenstelling tot het vermogen. Het verbruik blijft steken op 4,8 liter per 100 kilometer, wat 19% besparing (tov de 1.4 liter) betekent. De uitstoot daalde met 17% naar 135 gram per km. De vierpitter is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Toyota Optimal Drive
Deze verbetering is naast de nieuwe motor deels te danken aan het toepassen van Toyota Optimal Drive - een vergelijkbaar pakket zoals BMW’s Efficiënt Dynamics. Denk hierbij aan zaken als een Stop&Start-systeem, een geoptimaliseerde aerodynamica en banden met een lagere rolweerstand. Het doel van het systeem is het optimaliseren van de verbranding en het reduceren van schadelijke stoffen. Toch moet het systeem geen concessies doen aan het rijplezier, aldus het Japanse bedrijf. Toyota Optimal Drive zal in alle nieuwe Toyota’s komen, zoals de gloednieuwe iQ en Avensis.

Viercilinder ook in andere modellen
Toyota zal de nieuwe 1.3 liter motor eerst in de Auris leveren, maar zal ook zijn weg naar kleinere Toyota’s gaan vinden. Het Japanse merk heeft nog niet bekend gemaakt tegen welke prijzen en wanneer de auto met nieuwe motor leverbaar wordt.

Gerelateerde artikelen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Auris goede klant van duct tape

Spyshots
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.