Autonieuws

Prijs Alfa 8C Spider bekend

Vol trots meldt Alfa Romeo dat volgend jaar maart de productie start van de bloedmooie Alfa Romeo 8C Spider. En wie zijn wij om dit heuglijke nieuws niet te melden. Nog interessanter is de prijs van de bolide, die nu al door Alfa tot ‘nieuwe klassieker’ is gebombardeerd. Elk van de maximaal 500 exemplaren moet 315.000 euro kosten, waarvan er vijftien naar ons land komen.

  • Maart 2009 in productie
  • Gelimiteerd tot 500 exemplaren: vijftien voor Nederland
  • Prijs van 315.000 euro
  • Speciaal gelimiteerd Contagiri 8C horloge

De Alfa 8C Spider is wellicht nog mooier dan de 8C Competizione waarop het gebaseerd is. De Spider is echter niet zomaar een ‘open’ 8C Competizione. Er is veel aandacht besteed aan extra stijfheid van de carrosserie. Ter versteviging hiervan is veel gebruik gemaakt van aluminium en carbonfiber. De windtunnel moest uitmaken of de voorspoiler en de diffuser zodanig ontworpen waren dat er extra neerwaartse druk gecreëerd wordt bij hoge snelheden.

Minder snel
Onder de lange motorkap van de Spider ligt dezelfde 450 pk sterke 4.7 liter V8 als in de 8C Competizione. Cabriolets zijn bijna altijd iets minder vlot dan hun broers met vast dak; zo ook bij de 8C Spider. In de ‘open’ versie is de acceleratietijd naar 100 km/h in 4,4 seconden voltooid, terwijl de 8C Competizione over dit traject 0,2 seconden minder doet. En de topsnelheid is met 290 km/h (292 km/h voor Competizione) overigens nog steeds meer dan voldoende. Bovendien leent de Alfa 8C Spider zich eerder voor een ontspannende boulevardcruise dan voor keihard blazen over de Autobahn. Dankzij een ideale gewichtsverhouding van 49/51% tussen voor en achter moet het een feest zijn om met de sportwagen een bochten parcours te rijden. De keramische remschijven zijn niet gevoelig voor fading, dus aan stopkracht wordt niet ingeleverd. Dat is vooral fijn om te weten wanneer een route over slingerende bergpas als uitdaging wordt gekozen.

20 seconden
Eveneens standaard zijn de 20 inch velgen en een zesversnellingsbak met automatische koppeling en twee schakelprogramma’s: Normal en Sport. De Alfa 8C Spider is voorzien van een softtop die in 20 seconden opent en sluit en uitgevoerd kan worden in de kleuren zwart-bruin en rood. Twee rolbeugels, die optioneel kunnen worden voorzien van carbonfiber of leer zorgen voor extra veiligheid.

Contagiri 8C
Italiaanse passie, sporttraditie en de technische verworvenheden horen onlosmakelijk bij de Alfa 8C Spider. Daar hoort ook een mooi sieraad bij, vinden de Italianen. Speciaal daarvoor ontwierp Giuliano Mazzuoli een gelimiteerd horloge die luistert naar de naam Contagiri 8C. De Contagiri 8C is geïnspireerd op de toerenteller van de Alfa 8C, heeft een 270° wijzerplaat en is voorzien van drie wereldwijde patenten.

Gerelateerde artikelen

Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak

Autonieuws
Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak
> Artikel lezen

Novitec 8C: Belle en het beest gecombineerd

Tuning & styling
Novitec 8C: Belle en het beest gecombineerd
> Artikel lezen

Productiemodel Alfa Disco Volante een feit

Autonieuws
Productiemodel Alfa Disco Volante een feit
> Artikel lezen

Alfa Romeo rolt omvangrijk 5-jarenplan uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.