Autonieuws

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan goedkoper dankzij voorwielaandrijving

Vanaf heden is de Volkswagen Tiguan ook leverbaar met enkel voorwielaandrijving. Op dit moment is deze keuze echter voorbehouden aan twee uitvoeringen in combinatie met de 1.4 TSI-motor. Grootste voordeel is dat de prijs € 2.300,- lager ligt dan bij de 4Motion. Maar dat is niet alles.

Volkswagen Tiguan goedkoper dankzij voorwielaandrijving
  • Lagere vanafprijs (€ 31.790,-)
  • Lager verbruik, minder CO2-uitstoot
  • Verbeterde prestaties

Volkswagen kondigde bij de introductie van de Tiguan al aan dat men ook met een enkel op de voorwielen aangedreven variant zou komen. De meeste concurrenten kennen die keuzemogelijkheid immers ook. Bovendien zijn de voordelen groot.

De voordelen
In de Nederlandse prijslijsten is de Tiguan 1.4 TSI (150 pk) in zowel Trend&Fun als Comfort&Design uitvoering als tweewielaandrijver opgenomen. Ten opzichte van de 4Motion-variant scheelt het 95 kg (1.426 tegen 1.521 kg) en zijn de prestaties verbeterd. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt 0,3 seconden sneller (9,3 sec.) en de topsnelheid ligt 3 km/h hoger (195 km/h). Het verbruik is bovendien teruggedrongen van 8,0 naar 7,4 l/100 km en de CO2-uitstoot daalde van 185 naar 171 g/km. Tot slot scheelt het € 2.300,- in aanschaf. De Tiguan 1.4 TSI Trend&Fun kost € 31.790,- en de Comfort&Design heeft een prijskaartje van € 32.850,-. Daarmee is de instapprijs van de Tiguan tevens verlaagd.

Redactie
Door Redactie
Volkswagen Tiguan goedkoper dankzij voorwielaandrijving
Volkswagen Tiguan goedkoper dankzij voorwielaandrijving

Mis geen belangrijk Volkswagen-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers