Autonieuws

Gelekt: beelden van de vijfdeurs MG 550

Bekend is dat onder het bewind van het Chinese concern SAIC het ter ziele gegane MG een nieuw kans heeft gekregen. Inmiddels rijden er alweer diverse MG-modellen in diverse landen rond en binnenkort wordt het gamma uitgebreid met de vijfdeurs MG 550.

SAIC is het gamma van MG langzamerhand aan het vergroten. Sinds afgelopen zomer is de MG TF weer leverbaar in Engeland en thuisland China. En vanaf 2009 kunnen we de Roewe 550 sedan onder een SsangYong-bagde verwachten in Europa. Ook de Rover 75 - die in China als Roewe 750 en MG 7 door het leven gaat - rolt inmiddels van de fabrieksbanden. Een hatchback ontbreekt nog in het aanbod en met de MG 550 hatchback wordt antwoord gegeven op de vraag.

Gelekt
Onder de Rover-vlag kennen we vast en zeker nog de MG ZS. De MG 550 hatchback is een knipoog naar dat model en is zoals zijn naam al doet vermoeden gebaseerd op de Roewe 550 (cq. MG 550). De afbeeldingen tonen enkele scans van de nieuweling zoals deze er als productiemodel in 2010 uit zou kunnen zien. Het betreft dus nog geen daadwerkelijke gedaante van de auto. Uit de technische hoek kunnen we onder meer een sportief afgesteld onderstel verwachten. Qua motoren moeten we rekenen op een 1.8 liter benzine zonder turbo (120 pk) en een versie met turbo (160 pk). Met een 2.0 liter diesel is de nodige olie te verstoken.

Gerelateerde artikelen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

MG toont zijn eerste crossover: de GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.