Autonieuws

Skoda Superb valt in de prijzen

De nieuwe Škoda Superb heeft in Duitsland en Oostenrijk opnieuw twee belangrijke prijzen gewonnen. Daarbij waren zowel een vakjury als de leden van een publieksjury overtuigd van de kwaliteiten van het nieuwe vlaggenschip van Škoda.

In Duitsland won de Škoda Superb het ´Goldenes Lenkrad 2008´, de prijs die jaarlijks wordt toegekend door de krant ´Bild am Sonntag´. De Škoda Superb eindigde als eerste bij de nieuwe modellen in de middenklasse en liet daarmee zes concurrenten achter zich. Het ruime interieur en de gebruikte materialen, maar ook de rijeigenschappen op het gebied van comfort vielen bij de jury, die bestond uit coureurs, prominenten en technici, in de smaak.

Große Österreichische Automobilpreis
De tweede belangrijke prijs voor de Škoda Superb is de ´Große Österreichische Automobilpreis´, die wordt toegekend door de Oostenrijkse automobielclub ARBÖ. Experts, prominenten en duizenden lezers kozen dit jaar uit 36 kandidaten de beste en populairste auto’s van 2008. Dankzij de voordelen van een hatchback en de elegantie van een sedan behaalde de Škoda Superb de eerste plaats in de categorie ´Medium´.

Eerdere prijzen
Eerder al had de Superb in Tsjechië voor het TwinDoor-systeem de prijs van de vereniging van Autojournalisten ´Technobest 2008´ gekregen. In Polen werd de Superb uitgeroepen tot ´mooiste auto´, in Kroatië werd hij de ´beste zakenauto´, in Letland won hij de titel ´Auto van het jaar 2008´ en in Duitsland ontving de Superb de titel ´Zakenauto van het jaar 2008´.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al een facelift voor Skoda Superb?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.