Autonieuws

Audi wint Design Awards

Audi heeft hoge ogen gegooid bij de Auto Bild Design Awards 2008. De lezers van het autotijdschrift AutoBild kozen de nieuwe Audi A4 in zijn categorie én overall tot ´mooiste nieuwe auto van 2008´. De Audi A3 won de Design Award in de compacte klasse en de Audi Q5 won in de categorie terreinwagens en SUV’s.

Audi scoort elk jaar bijzonder goed bij de verkiezing van de AutoBild Design Awards, die in 2006 voor het eerst werd georganiseerd. In 2006 werd de Audi TT tot mooiste auto van het jaar gekozen en in 2007 viel die eer de Audi A8 te beurt. Dit jaar namen in totaal 42.000 lezers van AutoBild deel aan de stemming. Zij konden hun stem uitbrengen op 100 auto´s, verdeeld over zeven categorieën.

Winnaars
De winnaars van elke categorie dingen mee naar de overall overwinning. Die werd dit jaar overtuigend opgeëist door de nieuwe Audi A4. De Audi Q5 won in zijn categorie. Hij haalde zo veel stemmen dat hij in de eindrangschikking een derde plaats haalde. De Audi A3 won overtuigend in de compacte klasse doordat maar liefst 23% van de stemmers hem op de eerste plaats zette. De Audi A1 project quattro maakte het succes voor Audi compleet door de tweede plaats in de categorie Studiemodellen en Concept-Cars voor zich op te eisen.

Gerelateerde artikelen

Brutraler front voor vernieuwde Audi A4

Spyshots
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.