Autonieuws

Gezinsauto van het Jaar 2009

De Citroën Berlingo is Gezinsauto van het Jaar 2009 en daarmee de winnaar van deze prestigieuze verkiezing, die dit jaar voor de elfde keer is georganiseerd. De Peugeot 308 SW eindigde als tweede en de Volkswagen Golf Variant als derde.

Aan de verkiezing Gezinsauto van het Jaar 2009 werd deelgenomen door negen actuele gezinsauto’s. Dit waren (in alfabetische volgorde) de Citroën Berlingo, Dodge Journey, Ford Focus Wagon, Hyundai i30 CW, Kia cee’d Sporty Wagon, Peugeot 308 SW, Renault Kangoo, Skoda Fabia Combi en Volkswagen Golf Variant. Tijdens de eerste ronde van de verkiezing selecteerde een vakjury uit deze negen auto’s drie finalisten, die vervolgens de eindstrijd met elkaar zijn aangegaan. Het publiek kon vervolgens online - via www.gezinsautovanhetjaar.nl - stemmen op de Citroën, Peugeot of Volkswagen. De Gezinsauto van het Jaar is daarmee een echte publieksprijs.

Over de verkiezing
Bij de verkiezing van de Gezinsauto van het Jaar gaat de strijd tussen actuele vijfdeurs auto’s (hatchbacks, stationwagons en MPV’s), die in de periode van mei 2007 tot mei 2008 op de Nederlandse markt zijn geïntroduceerd. De auto’s moeten voldoende ruimte bieden aan een gezin met twee kinderen en een consumentenprijs hebben van maximaal € 27.500,–. De vakjury heeft bij het maken van de voorselectie vooral gelet op veiligheid, interieurruimte, toegankelijkheid van het interieur zowel voor kinderzitjes als voor kinderwagens en andere bagage, prijs-kwaliteitverhouding, standaarduitrusting, rijeigenschappen en comfort.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische Citroën Berlingo van Venturi

Autonieuws
Elektrische Citroën Berlingo van Venturi
> Artikel lezen

Citroën Berlingo in hogere sferen als Mountain Vibe

Autonieuws
Citroën Berlingo in hogere sferen als Mountain Vibe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.