Autonieuws

Hummer Conceptcars

Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show

Hummer zal op de SEMA Motor Show in Las Vegas drie nieuwe H3 conceptcars presenteren. Hiermee hopen de Amerikanen de aandacht nog eens op zich te vestigen, zodat de verkopen zullen toenemen.

Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
Vooraf aan de show meldt Hummer dat de H3 conceptcars niet in productie zullen gaan, maar dat de auto’s een inspiratie zijn voor eigenaren die hun Hummer willen optuigen met accessoires. De accessoirehandel biedt genoeg mogelijkheden om een soortgelijke Hummer H3 te creëren zoals deze in Las Vegas staan. Kortom, Hummer investeert veel geld in het promoten van haar modellen maar de after market mag hiervan profiteren. Erg vriendelijk natuurlijk, maar daar verkopen de Hummer-dealers geen auto meer om.

Hummer H3T Weekend Warrior
Eén van de drie conceptcars is de Weekend Warrior, een op de H3T Alpha gebaseerde avontuurlijke terreinbeul. Uit het 5.3 liter V8-blok werd 70 pk meer gehaald die nu zo´n 370 pk levert. Genoeg om in het weekend lekker door de duinen te crossen. Met de KTM 450 SX-F crossmotor kan dit natuurlijk ook. Een soortgelijke motor kan prima gestald worden in de laadbak van de Warrior. Verder is de H3T voorzien van de opvallende Baja Orange Metallic carrosseriekleur met bijpassende 20 inch wielen en BFGoodrich terreinbanden. Off-road schijnwerpers op het dak en de grille verlichten het zandpad daar waar nodig is en metaalkleurige onderdelen versterken de krijgshaftigheid van de Hummer H3T.

Hummer H3 X Concept
De H3 X Concept is voornamelijk gericht op de rijder die graag meer stijl wenst, volgens Hummer. Echt goed hoeft de koper niet te zoeken bij de accessoirehandel. Met enkele chromen onderdelen komt men een heel eind. Zo zien we dat de tankdop, treden en de bodemplaatbeschermer uitgevoerd zijn in dit metaal. Een speciale grille en nieuwe 18 inch wielen maken het geheel af.

Hummer H3 Alpha Four Wheeler Project Trailhugger
Een hele mond vol deze benaming, maar het is - volgens ons - dan ook de meest spannende concept waarmee Hummer op de SEMA Motor Show staat. De SUV is eigenlijk geen concept van Hummer zelf maar ontworpen en gebouwd door het magazine ‘Four Wheeler Magazine’. Opgetuigd met een matzwarte bullbar, een robuust imperial, gitzwarte velgen en diverse verlichtingsaccessoires kunnen deze Trailhugger zo in de nieuwste film van ‘The Tombraider’ met gamebabe Lara Croft in de hoofdrol. De Victory Red lak sluit mooi aan bij zijn karakter. Qua motorisering maakt de conceptcar gebruik van dezelfde 5.3 liter V8 krachtbron als de overige studiemodellen.
Redactie
Door Redactie
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers