Autonieuws

Internet Auto Award 2008

De Audi R8 heeft als populairste auto bij Europese internetbezoekers de Internet Auto Award 2008 van AutoScout24 gewonnen. Meer dan 300.000 internetgebruikers uit zes Europese landen, waaronder Nederland, hebben hun stem uitgebracht in Europa´s grootste online publieksprijs voor de autobranche.

De Internet Auto Award 2008 voor de beste innovatie is voor BMW (Dynamic Performance Control), en het beste milieuconcept volgens AutoScout24 komt van Tesla Motors in Californië. AutoScout24 organiseert sinds 2002 de Internet Auto Award verkiezing, waaraan dit jaar niet alleen internetgebruikers uit Duitsland, maar ook uit Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Italië deelnamen. Deelnemers konden kiezen uit 154 auto´s in negen categorieën.

Audi volop in de prijzen
Grote winnaar is Audi, want het merk ontvangt niet alleen de felbegeerde CAROLINA voor de ´populairste auto in Europa´, maar ook voor de A3 (winnaar compacte klasse), A4 (middenklasse), A6 (hogere middenklasse), A8 (luxueuze klasse) en R8 (sportwagens en coupés). De sportauto R8 wint in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje de prijs als populairste auto.

Verschillende categoriën
Alleen in Italië is de Fiat 500 overall winnaar. Deze trendy nieuwkomer is bovendien winnaar in de categorie kleine auto´s, waarmee hij de al jaren onaantastbare MINI naar de tweede plaats verdringt. Winnaar bij de cabrio´s is de Mercedes SL, en de Volkswagen Touran zegeviert net als vorig jaar in de categorie ´mp´s & mini-mpv´s’. Tenslotte wordt de categorie ´terreinwagens en SUV´s´ gewonnen door de Porsche Cayenne.

Gerelateerde artikelen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.