Autonieuws

MINI E: elektrisch aangedreven MINI

MINI heeft in de Verenigde Staten een elektrisch aangedreven auto gepresenteerd. De auto met de toepasselijke naam Mini E zal voor een praktijkproef worden ingezet. De auto biedt keurige prestaties en kan thuis worden opgeladen.

  • 204 pk en 220 Nm
  • 0-100 km/h in 8,5 seconden
  • Actieradius van 240 km en oplaadtijd van 2,5 uur
  • Praktijkproef met 500 auto´s

Al enige tijd werkt de BMW Group aan de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven auto. Het resultaat is inmiddels zichtbaar geworden in het gestalte van de MINI E. De voorwielen van de milieuvriendelijke MINI worden aangedreven door een 150 kW (204 pk) en 220 Nm krachtige elektromotor. Daarmee is het mogelijk om in slechts 8,5 seconden vanuit stilstand naar de honderd de sprinten en een topsnelheid van 152 km/h te behalen.

240 km
Om alle techniek in de compacte MINI kwijt te kunnen moest de achterbank worden verwijderd zodat er plaats is gemaakt voor de lithium-ion accu´s. Deze bieden voldoende capaciteit om zo´n 240 km te kunnen rijden. Daarna moeten de accu´s worden opgeladen. Dat kan overal waar maar stroom aanwezig is, maar het snelst kan het thuis. Daar is namelijk een zogenaamde ´Wallbox´ te monteren waardoor het opladen aanzienlijk sneller gaat en binnen 2,5 uur weer voldoende stroom beschikbaar is voor wederom 240 emissievrije kilometers.

Besparing
Zoveel mogelijk elektriciteit wordt bespaard doordat de stuurbekrachtiging en aircopomp (beide elektrisch) slechts werken op het moment dat dat ook daadwerkelijk nodig is. De remenergie wordt bovendien opgeslagen zodat er meteen energie kan worden teruggewonnen.

Praktijkproef met 500 auto´s
Met de MINI E wordt voorlopig enkel een praktijkproef uitgevoerd. Zo´n 500 stuks worden in de Verenigde Staten (New York, Californië en New Jersey) ingezet bij particulieren en bedrijven. Zij verlenen hun medewerking aan de fabrikant om zo in de praktijk de auto te kunnen testen en suggesties aan te dragen. Als de proef slaagt is het goed mogelijk dat de MINI E in productie wordt genomen. Wie weet.

Gerelateerde artikelen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.