Autonieuws

Nieuwe Toyota Prius in definitieve vorm

Officieel is er nog niets bevestigd, maar dit is de nieuwe Toyota Prius. De eerste beelden zijn - zoals zo vaak - eerder de wereld in geholpen dan de bedoeling was. En aantal van onze verwachtingen wordt bevestigd aan de hand van de foto´s.

Hoewel men het in eerste instantie niet zou zeggen is het koetswerk van de nieuwe Toyota Prius geheel nieuw. Echter lijkt de auto in grote lijnen op het huidige model. Wij hadden liever een aantrekkelijker carrosserie gezien, want het huidige model vonden wij nu niet bepaald een schoonheid. Speciaal voor de Amerikaanse markt wordt hij groter en langer. Hier hecht men veel waarde aan deze eigenschappen. Daarom heeft de motor ook een upgrade gekregen. In plaats van een 1.5 liter krijgt de nieuwe generatie een 1.8 liter in het vooronder. Hiermee moet de hybride in staat zijn een topsnelheid van 195 km/h te bereiken. Hybridetechniek is er nog immer aanwezig in de vorm van ‘ouderwetse’ nikkel-batterijen. Veel andere hybride modellen beschikken over de modernere lithium lion-techniek. Deze techniek maakt in 2010 - als plug-in versie - z’n opwachting in de Pruis.

Minder nadruk op milieu
De CO2-uitstoot blijft onder de 100 gram per kilometer. Schoon is de Prius dus nog steeds, alhoewel Toyota minder de nadruk op dit element heeft gelegd. Ruimte, comfort en prestaties zijn tevens belangrijke pijlers geweest. De foto’s tonen aan dat er een heuse middenconsole in de auto is opgenomen. Die ontbreekt in het huidige model. Mede door deze toegevoegde kolom kan Toyota de ergonomie in de Prius verbeteren. Of het verwachte zonnepaneel op het dak er ook gaat komen, blijft nog even gissen.

Detroit 2009
De nieuwe generatie Pruis wordt tijdens de Motor Show in Detroit gepresenteerd. In de aanloop daar naartoe zal ook meer informatie loskomen. Vanaf medio 2009 staat de hybride bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Prius is er vanaf € 29.995,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbruik en richtprijs nieuwe Toyota Prius bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.