Autonieuws

Ruf presenteert elektrisch aangedreven 911

Porsche-tuner Ruf werkt aan de ontwikkeling van een geheel elektrisch aangedreven Porsche 911. De Beierse tuner uit Pfaffenhausen maakt daarmee een bijzondere stap. We kennen Ruf namelijk allemaal van supersnelle Porsche´s, maar van milieuvriendelijke auto´s?

  • Elektromotor met 204 pk en 650 Nm
  • 0-100 km/h in 7 seconden
  • Nog volop in ontwikkeling

Ja, het is en blijft een vreemd idee om van Ruf te horen dat men zich met het milieu bezig houdt. Want na de presentatie van de 700 pk sterke Ruf CTR3 lijkt Ruf het niet zo nauw te nemen met het milieu. Maar onder druk van de milieufreaks lijkt ook deze Duitse tuner zich ´groen´ op te stellen. Bovendien heeft Ruf-oprichter Alois Ruf een eigen waterkrachtcentrale. Daar wordt jaarlijks 35 miljoen kWh opgewekt wat volgens de tuner genoeg is om met deze auto zo´n 3.500 keer rond de aarde te rijden. Men ziet dan ook kansen met de presentatie van een elektrische auto. Maar dan wel één die de merkwaarden van Ruf kan waarborgen.

Elektromotor levert sportieve prestaties
In de basis is de eRuf een Porsche 911 (997), maar onderhuids is er veel veranderd. De boxermotor is compleet verwijderd en vervangen door een elektromotor. De krachtbron ontwikkelt een vermogen van 204 pk en een koppel van 650 Nm. Dat koppel is indrukwekkend, temeer omdat het al vanaf stationair toerental beschikbaar is. De doelstelling van Ruf om een acceleratie van 0-100 km/h in minder dan 7 seconden te realiseren is dan ook gelukt. De topsnelheid ligt rond de 225 km/h.

Nog volop in ontwikkeling
Voor de elektrische aandrijving heeft Ruf de handen ineengeslagen met het Californische Calmotors. Zij zijn gespecialiseerd in het inbouwen van hybride- en elektrische aandrijvingsvormen. Samen met Calmotors is de elektromotor ingebouwd en bovendien hebben de Amerikanen de lithium-ion accu´s geleverd. In zijn totaliteit ligt er voor 550 kg aan accu´s in de auto waarmee het gewicht van de eRuf model A Concept is opgedreven tot 1.910 kg. Echt ver komt het prototype daar nog niet mee. Ruf claimt een actieradius van 250 - 320 km, maar dan wel afhankelijk van de rijstijl. Opladen duurt 10 uur en dus blijft de auto voorlopig nog alleen geschikt voor korte ritjes. Ruf blijft echter doorontwikkelen en we zullen er ongetwijfeld meer van gaan horen.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.