Autonieuws

Lichte facelift Volkswagen Phaeton

Dankzij een kleine facelift is de Volkswagen Phaeton weer helemaal bij de tijd. Het vlaggenschip uit Wolfsburg werd voorzien van nieuwe in- en exterieurkleuren, kreeg de beschikking over een nieuw entertainmentsysteem en is leverbaar met een nieuwe V6 benzinemotor.

Vorig jaar onderging de Volkswagen Phaeton een facelift. Daarbij werden nieuwe dan wel vernieuwde motoren gepresenteerd, werd het exterieur licht bijgeschaafd en voegde Volkswagen een aantal nieuwe features toe aan de luxe limousine. Om wel met de tijd mee te blijven gaan werd het model nu wederom onder handen genomen. Aan de buitenzijde is het moeilijk te herkennen, maar de grille is licht gewijzigd. Bovendien levert Volkswagen de Phaeton voortaan met drie nieuwe lichtmetalen wielen (17, 18 en 19 inch) en drie nieuwe exterieurkleuren (Silver leaf metallic, Beryllium grijs metallic en Mocca-antraciet pareleffect).

Vernieuwde middenconsole en nieuw entertainmentsysteem
Binnenin zien we een nieuw soort leder en twee nieuwe houtsoorten (Poplar grain latte macchiato en Vavona). Bovendien is een make-up spiegel voor de achterpassagiers voortaan standaard in de verlengde Phaeton. Het meest opvallend binnenin is de komst van een tweetal nieuwe entertainmentsystemen (RCD 810 en RNS 810). De RNS 810 is de meest uitgebreide variant en beschikt over Volkswagen´s nieuwe navigatiesoftware. Bovendien is het systeem uitgerust met een Dynaudio-versterker en bijbehorende speakers, een Bluetooth-carkit, TV-tuner (analoog en digitaal) en een touchscreen. Op de 30 GB harddisk is onder meer ruimte voor de navigatiesoftware. Door de komst van deze twee nieuwe systemen heeft Volkswagen bovendien de middenconsole herzien. Nieuwe knopjes en schakelaars waren noodzakelijk om de systemen in te passen.

Nieuwe V6 benzinemotor
Motorisch zien we de komst van de nieuwe 3.6 liter FSI-motor met een vermogen van 280 pk. De motor vervangt de 241 pk sterke 3.2 liter V6 en ontwikkelt een koppel van 360 Nm tussen 2.500 en 5.000 tpm. Standaard is de motor gekoppeld aan een 6-traps automaat die het vermogen via 4Motion op alle vier de wielen overbrengt. Vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten verloopt in 8,6 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. De CO2-uitstoot werd gereduceerd van 288 naar 273 g/km. Naast deze benzinemotor levert Volkswagen de Phaeton bovendien met een 355 pk sterke V8, een 450 pk sterke W12 en een 3.0 liter TDI V6 met 233 pk.

Gerelateerde artikelen

VW kiest voor Up! op IAA en niet nieuwe Phaeton

Autonieuws
VW kiest voor Up! op IAA en niet nieuwe Phaeton
> Artikel lezen

Volkswagen Phaeton houdt het voor gezien

Autonieuws
Volkswagen Phaeton houdt het eindelijk voor gezien
> Artikel lezen

‘Volkswagen Phaeton sterker uit de strijd’

Autonieuws
‘Volkswagen Phaeton sterker uit de strijd’
> Artikel lezen

Radio-ontvangst van CD-kwaliteit in Volkswagens

Autonieuws
Radio-ontvangt van CD-kwaliteit in Volkswagens
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Phaeton wederom uitgesteld

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.