Autonieuws

Productieklaar: Pininfarina B0

Dat elektrische auto´s ‘hot’ zijn, weet ook Pininfarina als geen ander. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Italiaanse koetsbouwer met een elektrisch aangedreven studiemodel komt.

Pininfarina noemt hun elektrische auto de B0. Dit staat voor Be Zero, wat natuurlijk slaat op nul-emissie - hetgeen wat deze auto uitstoot. De B0 heeft een 45 kW sterke elektromotor onder de kap. De motor van de vijfdeurs hatchback wordt via een automatische transmissie op de weg overgebracht. Het bereik van de auto met volle accu’s bedraagt 250 kilometer. De topsnelheid van de Italiaanse wagen is begrensd op 130 km/u. De sprint van nul naar zestig kilometer per uur doet de B0 in 6,3 seconden.

Zonnepanelen
De lithium-ion accu’s gaan tot 200.000 kilometer mee en liggen tussen de beide assen in en onder de passagiers. Dit komt de rijeigenschappen ten goede. Het accupakket is in enkele uren op te laden via een gewoon stopcontact. Ook helpen de zonnepanelen met het opladen van de accu. Dit gebeurt niet alleen wanneer de B0 geparkeerd staat, maar ook tijdens het rijden.

Eind 2009 in productie
Pininfarina toont het studiemodel niet zonder een reden in Parijs. Het product gaat namelijk in productie – zij het in licht gewijzigde vorm. De eerste modellen moeten al eind 2009 van de lopende band komen. Overigens hangt dit grotendeels af van de beschikbaarheid van de lithium-ion accu’s, aldus Pininfarina.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.