Autonieuws

Spectaculair: Renault Mégane Trophy

Naast de ‘gewone’ driedeurs Mégane toont Renault ook een heftige variant van de gezinsauto. De Mégane Trophy - zoals de racer heet - staat symbool voor de World Series by Renault.

De nieuwe Mégane Trophy heeft het silhouet van de nieuwe Mégane Coupé, maar is en oogt veel sportiever. De koplampunits vóór en achter en ook de voorruit zijn overgenomen van de seriegeproduceerde auto. De nieuwe Mégane Trophy heeft dezelfde aerodynamica als de huidige ‘Trophy’ auto: vóór leidt een splitter de luchtstroom naar de luchthappers, achter drukken een airdiffuser en spoiler de auto op de weg.

Middenmotor
Onder de composiet carrosserie beschikt de nieuwe Mégane Trophy over de volgende mechanische onderdelen: een buisvormig chassis (gehomologeerd als sport-prototype FIA), een achterin geplaatste 3.5 liter V6-middenmotor, een semi-automatische versnellingsbak met schakelflippers op het stuur, wielophanging met dubbele wieluitlijning en afstelbare schokdempers en 18 inch wielen met Michelin banden.

360 pk onder de kap

Gevoed door de luchthapper op het dak zorgt het nieuwe uitlaatspruitstuk voor een verhoging van het motorvermogen tot 360 pk (+30 pk). De V6 moet om de 5.500 kilometer gereviseerd worden. Samengaand met een verbeterde aerodynamica zorgt de zescilinder ervoor dat de nieuwe Mégane Trophy ongeveer gelijke prestaties neer kan zetten als een Porsche GT3, aldus Renault.

Te koop als circuitauto
De nieuwe Mégane Trophy wordt aan het einde van dit jaar op de markt gebracht in de vorm van een kit. Hiermee kunnen de huidige auto’s worden aangepast. De modificaties van het chassis worden uitgevoerd in de Alpine fabriek in het Franse Dieppe. Net als tijdens de vorige raceseizoenen wordt de Eurocup Mégane Trophy gereden op prestigieuze Europese circuits. Alles in het kader van de World Series by Renault.

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Familieneus voor de Renault Mégane

Autonieuws
Familieneus voor de Renault Mégane
> Artikel lezen

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Autonieuws
> Artikel lezen

Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy

Autonieuws
Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.