Autonieuws

Facelift voor Dacia Logan MCV

Na de facelift van de Dacia Logan is nu ook de Logan MCV onder handen genomen. Optische wijzigingen aan binnen- en buitenkant zijn de voornaamste verschillen met de huidige versie.

Zoals de naam facelift ook aangeeft, vinden we bij de vernieuwde Logan MCV ook de meeste veranderingen aan de voorzijde van de auto. Zo krijgt de auto een nieuwe voorbumper mee die gelijk loopt met het koetswerk. De koplampen zijn groter geworden, net als de grille. Deze krijgt overigens standaard een chroomstrip aan de bovenzijde (uitgezonderd de instapversie). Aan de achterkant zien we een nieuwe bumper die de auto twee centimeter langer maakt. De totale lengte van de Logan MCV komt nu op 4,47 meter.

Maximale ruimte
De kopers van de Logan MCV kozen in veel gevallen voor de duurste versies: de Lauréate versie neemt naargelang het land 60% tot 80% van de verkoop voor zijn rekening. Reden genoeg om deze uitvoering extra aantrekkelijk te maken. De Lauréate versie krijgt namelijk het dashboard van de Sandero mee. Het meest aantrekkelijke aan de Logan MCV is nog wel de mogelijkheid van de zeven zitplaatsen. In de configuratie met zeven plaatsen kan de derde zetelrij in een deel of twee gelijke delen (naargelang de versie) worden weggeklapt tegen de tweede zetelrij en kan ze heel gemakkelijk weer worden rechtgezet. De moduleerbaarheid kenmerkt natuurlijk ook de achterbank op de tweede zetelrij, die men op bepaalde versies in twee ongelijke delen (1/3-2/3) kan neerklappen of tegen de voorzetels kan klappen om een maximaal laadvolume te creëren. Deze bedraagt overigens maximaal 2350 liter.

Ongewijzigd motorgamma
Bij de motoren geen wijzigingen. De 75 pk sterke 1.4 en 87 pk sterke 1.6 benzinemotoren met acht kleppen behoren nog steeds tot het gamma. Ook de 1.6 liter motor met 16 kleppen en 105 pk is nog steeds leverbaar. Bij de dieselmotoren zien we een 1.5 dCi motor die in twee varianten geleverd zal worden. Het gaat hier om een 70 en 85 pk variant. Het verbruik bedraagt respectievelijk 5,3 en 5,2 liter per 100 km.

95% herbruikbaar
De vernieuwde Dacia Logan MCV loopt van de band in de Dacia-fabriek in het Roemeense Pitesti. Vol trots meldt Dacia overigens dat de Logan MCV voor 95% herbruikbaar is. Ook meldt het merk dat de basisprijs in meeste Europese landen niet zal veranderen. De vernieuwde Dacia Logan MCV wordt vanaf november 2008 leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV

Autonieuws
> Artikel lezen

Dacia Sandero en Logan MCV als Aniversare

Autonieuws
Dacia Sandero en Logan MCV als Aniversare
> Artikel lezen

Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland

Autonieuws
Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland
> Artikel lezen

Dacia pakt uit: halve gamma op de schop

Autonieuws
Dacia pakt uit: halve gamma op de schop
> Artikel lezen

Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar

Autonieuws
Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.