Autonieuws

Stalen klapdak voor Lexus IS 250 Cabriolet

Lexus heeft de cabriolet versie van de IS 250 gepresenteerd. Het model beschikt over een driedelig stalen klapdak en wordt aangedreven door een 208 pk sterke 2.5 liter V6-motor.

De eerste ´open´ Lexus sinds de SC 430 is met de IS 250 Cabriolet een feit. De driedelige metalen kapconstructie vouwt zich in 20 seconden open en dicht. Op het dak na is de cabriolet aan de buitenzijde hetzelfde als de overige IS-modellen. Het nieuwe cabriomodel beschikt meteen over de vernieuwde uiterlijkheden van andere de IS-modellen, die ook in Parijs hun debuut beleven.

Zomer 2009
De IS 250 Cabriolet beschikt - zoals zijn naam doet vermoeden - over een 2.5 liter motor. Deze V6 levert een vermogen van 208 pk en is standaard is gekoppeld aan een 6-traps automaat. Verwacht op termijn meer beschikbare krachtbronnen in de IS Cabriolet. Met een zo breed mogelijk aanbod probeert Lexus de huidige rijders in een BMW 3-serie Cabrio of Audi A4 Cabrio naar de Lexus-showrooms te trekken. Volgend jaar kunnen we (hopelijk) nog volop van de ´open´ IS 250 genieten, want in de zomer van 2009 staat hij bij de dealer.

Gerelateerde artikelen

In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition

Autonieuws
In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Gefacelifte Lexus IS geïnspireerd op fraaie LF-LC

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.