Autonieuws

Nieuwe Mercedes E-klasse in volle glorie

De nieuwe Mercedes E-klasse wordt volgend jaar pas onthuld maar de promotionele foto´s heeft Mercedes al klaar. En laten deze beelden nu juist zijn uitgelekt. Dit is de nieuwe Mercedes E-klasse in volle glorie.

Het uiterlijk van de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse is allang geen geheim meer door de talloze verduidelijkende spionagefoto´s. Onlangs lekten er zelfs diverse afbeeldingen van de nieuwe ´E´ die het design volledig blootlegden. Het Duitse Autozeithung wist deze foto´s van een bordeauxrood exemplaar te bemachtigen. Vanaf nu is er geen twijfel meer over mogelijk. Dit is de nieuwe Mercedes E-klasse in volle glorie.

Rond is passé
Hoewel menig Mercedes-Benz E-klasse in het zilvergrijs zal worden afgeleverd, vinden wij een bordeauxrode ´E´ - zoals op de foto´s - meer tot z´n recht komen. Het maakt de nieuwe E-klasse tot een dynamische en chique verschijning. De ronde vormen hebben plaatsgemaakt voor een meer hoekig design. Ook de dubbele ronde koplampunits van de huidige ´E´ zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats huizen vierkante exemplaren. Mercedes voert deze hoekige lichtunits geleidelijk door in al haar modellen. Bollende ronde vormen lijken passé bij Das Haus. De ´uitgeklopte´ wielkasten en scherpe vouw in de flanken van de S-klasse hebben ook hun weg naar de ´E´ gevonden.

Ruimer?
Misschien komt het door de chromen sierstrip op de flank, maar het lijkt dat de wielbasis van de nieuwe E-klasse iets gegroeid is ten opzicht van de huidige generatie. Als dit inderdaad waar blijkt te zijn, komt dit naar verwachting ten goede van de interieurruimte. De ´E´ is al geen kleine auto, maar extra ruimte kan nooit kwaad.

Voorjaar 2009
De nieuwe Mercedes E-klasse zal zijn opwachting maken tijdens de Autosalon van Genève begin 2009. Verwacht de sedan vervolgens enkele maanden daarna in de showrooms. De E-klasse Estate volgt in 2010.

Gerelateerde artikelen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.