Autonieuws

Dit is de nieuwe Mini Cabriolet!

In het voorjaar van 2009 staat de nieuwe Mini Cabriolet bij de dealers. Ruim twee jaar na de introductie van de compleet nieuwe hatchback en een jaar na de presentatie van de Clubman staat de nieuwe open Mini in maart bij de dealers. De optische verschillen zijn echter optimaal.

Ruim voor zijn presentatie op de Detroit Motor Show (januari 2009) zijn de eerste foto´s van de compleet nieuwe Mini Cabriolet uitgelekt op de website Motoringfile.com. Ruim twee jaar na de introductie van de compleet nieuwe Mini hatchback is het nu dan ook tijd voor de nieuwe open variant. Onder de codenaam R57 is jarenlang gewerkt aan het compleet nieuwe model.

Optische verschillen
Onderhuids mag de auto dan compleet nieuw zijn, de carrosserie toont net als de hatchback grote overeenkomsten met zijn voorganger. De grootste verschillen zien we aan het ontbreken van die lelijke rolbeugels die het oude type kenmerkten. Ook de niet door iedereen gewaardeerde scharnieren op de achterklep zijn verdwenen. Het kleurengamma van de Cabrio is eveneens vernieuwd. Meest opvallend is de chocoladebruine kleur die leverbaar is op het canvas dak.

Always Open Gauge
Een leuke nieuwe feature is de ´Always Open Gauge´. De meter (die te zien is op de vierde foto) laat het percentage van het totaal aantal gereden kilometers zien dat open is gereden. MINI wil hiermee stimuleren dat er zoveel mogelijk open wordt gereden. Maar of dat in de praktijk ook werkt...

Voorjaar 2009
Zoals gezegd zal MINI het model officieel presenteren tijdens de Detroit Motor Show die begin januari haar deuren opent. Vanaf het voorjaar van 2009 staat de MINI Cabriolet bij de dealers. De verwachting is dat het model zowel als Cooper, Cooper S en John Cooper Works zal worden geleverd. Tevens gaan er geruchten over de komst van een Cooper D Cabriolet.

Gerelateerde artikelen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.