Autonieuws

Volkswagen Passat BlueTDI

2de EU6-auto: VW Passat BlueTDI

Volkswagen zal begin 2009 de zuinigste Passat ooit op de markt brengen. Deze voldoet aan de EU6-emissienormen die pas vanaf 2014 van kracht zijn. De Passat BlueTDI is een voorbode van alle EU6-modellen die Volkswagen de komende jaren gaat lanceren.

2de EU6-auto: VW Passat BlueTDI
In navolging van de BMW 330d BluePerformance - die de primeur had - lanceert Volkswagen de tweede auto die nu al voldoet aan de EU 6-norm van 2014: de Passat BlueTDI. In de basis is het een normale Passat met 140 pk sterke 2.0 liter TDI-motor. De verschillen zitten hem echter niet alleen in de toegevoegde typeaanduiding. Het uitlaatsysteem van de BlueTDI-variant bevat het supplementair AdBlue - vandaar de naam BlueTDI - dat mede door een Selective Catalytic Reduction-katalysator de NOx-uitstoot (stikstofdioxide) verminderd. Tijdens het afvoerproces van de uitlaatgassen zet de SRC-katalysator de stikstofdioxide in de uitlaatgassen om in stikstof en water. Hierdoor wordt een veel schonere afvoer van gassen gerealiseerd.

143 pk
Hoe schoon en zuinig is zo’n Passat BlueTDI dan wel niet? Nou, de EU6-Passat verbruikt 0,4 liter minder dan een conventionele Passat 2.0 liter TDI. Dat betekent dat de Passat Limousine BlueTDI 5,2 liter per 100 km diesel nodig heeft en de Variant BlueTDI 5,5 l/100 km. De uitstoot van beide BlueTDI-modellen is gereduceerd tot respectievelijk 139 en 144 g/km. Bovendien levert de BlueTDI-motor ook nog eens 3 pk meer dan de standaard geleverde vermogen van 140 pk. Een handgeschakelde 6-versnellingsbak is standaard, terwijl een DSG-automaat optioneel in de prijslijsten zal komen te staan. Vanaf begin volgend jaar staan de Volkswagen Passat Limousine en Variant BlueTDI bij de dealers.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers