Autonieuws

Seat toont eerste indruk van de Exeo

Met een teaser warmt Seat ons op voor de komst van de Exeo. De nieuwe D-segment sedan van Seat is een opvolger van de vorige generatie Toledo die ook een volwaardige sedan was. In Parijs staat de Exeo als wereldprimeur.

Na de nieuwe Ibiza is de Exeo het tweede model dat Seat´s nieuwe design-DNA draagt. De Exeo is een sedan die het in het D-segment op moet gaan nemen tegen onder meer de Opel Insignia, Ford Mondeo en Citroën C5. Om die sterke concurrenten een beetje tegenstand te kunnen bieden is Seat teruggevallen op concerngenoot Audi. Als basis voor de Exeo is namelijk de vorige generatie A4 gebruikt. Helaas is dat in het design (te) goed terug te zien.

Teasers en patentbeelden
Enkele weken geleden lekten al enkele patentbeelden uit waardoor we de Exeo al in vol ornaat konden zien. Deze teasers geven ons nogmaals een voorproefje van het model zoals dat volgende week in Parijs wordt onthuld. We zijn zeer benieuwd of Seat er toch in is geslaagd het model een eigen gezicht te geven zonder dat de link met de Audi A4 te sterk is.

Gerelateerde artikelen

Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo

Autonieuws
Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo
> Artikel lezen

Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012

Autonieuws
Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.