Autonieuws

Kia eerste productiehybride in Parijs

De Kia Rio hybride heeft een ander model - de Cee´d - van de Zuid-Koreanen klaargestoomd om daadwerkelijk als hybride-model in productie te gaan. We kunnen hem verwachten in 2010/2011.

De Autosalon van Parijs lijkt een ‘groene’ autobeurs te worden. Talloze merken presenteren daar - één van - hun eerste hybride-modellen en ook Kia draagt z’n ‘groene’ steentje bij met de Cee’d hybride. De door een benzine- en elektromotor aangedreven auto is nog in ontwikkeling maar zal waarschijnlijk in 2010/2011 op de markt worden gebracht. Dat zou betekenen dat de hybride Cee´d de eerste hybride van Kia is dat op de markt wordt gebracht. De eerder gepresenteerde Rio hybride diende als proefkonijn, maar zal naar niet meer op de markt verschijnen. Het blijft bij een prototype die de Cee´d hybride klaarstoomde voor productiedoeleinden.

Verwacht in Parijs
Het is overigens niet helemaal zeker of Kia daadwerkelijk met de Cee’d hybride op de Autosalon van Parijs staat, maar de verwachting is groot. Dat de auto daadwerkelijk in productie gaat is in ieder geval zeker. Details over de hybride zijn dus ook nog niet bekend, maar als de Cee’d hybride gerelateerd is aan de Rio hybride dan zal de auto worden aangedreven door een 1.6 liter benzine- en een 20 pk sterke elektromotor. Deze is op z´n beurt weer gekoppeld aan een CVT-automaat. Tevens zal de auto voorzien zijn van een start/stop-functie dat de motor automatisch uitschakelt wanneer de auto stilstaat. Inschakelen van de motor gaat ook automatisch nadat het gaspedaal wordt aangeraakt. Om het brandstofverbruik nog meer te verminderen is er gebruik gemaakt van talloze lichte componenten.

Gerelateerde artikelen

Verliest de nieuwe Kia Cee'd zijn glans?

Spyshots
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.