Autonieuws

25 pk erbij voor Abarth 500 Essesse

Abarth heeft nog meer vermogen uit de 500 Abarth weten te persen. Met meer dan 160 pk is de Abarth 500 Essesse behoorlijk krachtiger dan de ‘standaard’ 500 Abarth. In Parijs zal het compacte bommetje voor het eerst worden getoond aan het wereldpubliek.

De Fiat 500 Abarth is met z’n 135 pk al behoorlijk vermogend. Maar met de Abarth 500 Essesse, die tijdens de Autosalon van Parijs voor het eerst het levenslicht ziet, wordt het helemaal een feest aan rij-plezier. Abarth meldt dat het nog eens 25 pk uit de 1.4 liter turbomotor heeft weten te halen, wat het totaal op 160 pk brengt.  Het koppel stijgt van 180 Nm naar 206 Nm. In de sportmode kan dit zelfs oplopen tot 230 Nm bij 3.000 toeren per minuut.

Bommetje
Er mag dan slechts een 1.4-tje onder de kap liggen, de 500 Abarth is een echt bommetje! Met de 25 extra pk’s komt dit nog beter tot zijn recht. Nul naar honderd kilometer per uur doet de kleine Italiaan in 7,4 seconden en zijn topsnelheid ligt op 211 km/u. Dit terwijl het verbruik van de wagen gemiddeld 6,5 liter per 100 km is.

Exterieur
Naast het extra vermogen wat de Essesse kit meebrengt bestaat het pakket ook uit andere technische wijzigingen. Vooral de remmen kregen een flinke upgrade - geperforeerde en geventileerde schijfremmen vóór (diameter 284 mm) en geperforeerde schijfremmen achter (diameter 240 mm). Verder monteert Fiat een verlaagd onderstel en 17 inch Abarth Esse esse lichtmetalen wielen in wit of titanium, voorzien van Pirelli Pzero banden. Om de auto meer te ontscheiden van zijn normale broertjes krijgt hij speciale emblemen voor de motorkap en de kofferdeksel en een speciale sleutelhanger.

Corse-variant
Naast de foto´s van de Abarth 500 met Essesse-pakket zijn er ook afbeeldingen van een Assetto Corse-variant zichtbaar. Deze bevat een spoilerpakket dat nog markanter is. Deze Corse-variant - zoals Fiat eerder aangaf - uitsluitend bedoeld is voor circuit doeleinden heeft een vermogen van 200 pk. Het koppel bedraagt maarliefst 300 Nm. Prestaties van dit model zijn nog niet bekend. Wel weten we dat de Assetto Corse een verlaagd onderstel, racespiegels, ultralichte 17 inch witte lichtmetalen racewielen en een grotere spoorbreedte heeft. Om zijn race aspiraties te benadrukken monteert Fiat een rolkooi in de wagen. Of de Assetto Corse ook leverbaar wordt voor de consument is bij ons nog niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3

Spyshots
Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Fiat 500 Riva heeft de zomer in de bol

Autonieuws
Fiat 500 Riva
> Artikel lezen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.