Autonieuws

Peugeot Prologue: voorproefje 3008

Volgend jaar zal de Peugeot 3008 op de markt komen. De 3008 is het antwoord van Peugeot op de immens populaire Renault Scénic en Citroën C4 Picasso. Met deze conceptcar Prologue geeft Peugeot ons in Parijs alvast een voorproefje van de 3008.

De eerste foto’s van de Prologue moeten boekdelen spreken. De informatie die Peugeot ons verstrekt is namelijk zeer summier. Volgens de Franse fabrikant is de Prologue een auto met een duidelijke toekomstvisie en een innovatieve styling, multifunctioneel interieur en de nieuwste hybride-technologie. Onderhuids schuilt dan ook een hybride-aandrijving met een gecombineerd vermogen van 200 pk. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 109 g/km en wanneer de auto enkel elektrisch rijdt is deze uiteraard nul.

Voorbode van de 3008
Inmiddels weten we uit ervaring dat Peugeot dergelijke conceptcars vaak als opwarmertje voor een productiemodel lanceert. De Prologue is een voorproefje van de 3008 zoals die volgend jaar in nagenoeg ongewijzigde vorm op de markt komt. De auto zal waarschijnlijk als vijf- en zevenzitter leverbaar worden en moet de concurrentie aangaan met de eerder genoemde Scénic en C4 Picasso, maar ook de Zafira en Touran behoren tot de concurrenten. In Parijs hopen we meer details over de conceptcar te vergaren. Wij houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.