Autonieuws

Spyker C8 LM85

Meer informatie over Spyker LM85

Spyker heeft meer informatie vrijgegeven over de ´straatversie´ van de GT2 Le Mans auto, de LM85. De sportwagen zal in een gelimiteerde oplage van 24 stuks worden gebouwd en herbergt een 400 pk sterke V8-motor van Audi. De productie start in de laatste kwartaal van 2008.

Meer informatie over Spyker LM85

De Spyker LM85  is gebaseerd op de C8 Laviolette GT2R racebolide waarmee het Hollandse merk deelnam aan de 24 Uren van Le Mans. Het nummer 85 verwijst naar het startnummer die een GT2R racewagen droeg tijdens een editie van de 24 Uren van Le Mans. Om zoveel mogelijk gewicht te besparen is het chassis is uit aluminium vervaardigd en de achterspoiler uit carbonfiber. Achter de lichtmetalen wielen schuilen remmen met zes zuigers van AP Racing.

Interieur
Binnenin treft de bestuurder veel leer en alcantara aan. Oranje stiksels zorgen voor de contrasterende werking. Het dashboard is gemaakt van aluminium waarbij elk exemplaar van de LM85 is voorzien van een plaatje met daarin het serienummer. Verder zijn de vloermatten gemaakt van brandbestendig materiaal.

V8 met 400 pk
Onder de aluminium carrosserie huist een 400 pk sterke 4.2 liter V8 die afkomstig is uit de rekken van Audi. Daaraan gekoppeld is een 6-versnellingsbak die de achterwielen aandrijft. Een gelimiteerd slipdifferentieel verdeelt de krachten over de wielen. Spyker belooft een geweldige pk/gewichtsverhouding die garant staat voor een geweldige rij-ervaring.

In de watten
Als klap op de vuurpijl ontvangen alle LM85-eigenaren een speciaal Chronoswiss 24Hours Pilot horloge met krokodillenlederen band. Het serienummer van de gekochte LM85 staat ook hierin geperst. Tevens ontvangen de kopers van Spyker een uitnodiging om als VIP behandeld te worden tijdens het weekend van de 24 Uren van Le Mans in 2009.

Saudi Arabië
De productie van de 24 exemplaren van de Spyker LM85 zal eind dit jaar starten. Tijdens de opening van ‘Spyker of Saudi Arabia’ zullen de eerste twee exemplaren worden tentoongesteld. Niet veel later zal de auto op de Jeddah Motor Show en de Los Angeles Motor Show pronken.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Meer informatie over Spyker LM85
Meer informatie over Spyker LM85
Meer informatie over Spyker LM85
Meer informatie over Spyker LM85
Meer informatie over Spyker LM85

Zoeken

Merk- & modeldossiers