Autonieuws

MINI Crossover Concept: vierdeurs MINI

Deze MINI Crossover Concept is een voorbode van een vierdeurs MINI crossover. De Crossover Concept beschikt over vierwielaandrijving en is daarmee een kruising tussen een hatchback en een kleine SUV.

Na de tweedeurs hatchback, de Cabriolet en de Clubman zal MINI binnenkort een vierde model toevoegen aan haar zeer succesvolle modellengamma. De Crossover Concept - zoals het studiemodel heet dat in Parijs wordt onthuld - is een voorbode van dit nieuwe model. De auto houdt het midden tussen een kleine SUV en een vierdeurs hatchback en is het allereerste vierdeurs model van MINI. Maar dat is niet alles wat uniek is aan dit model.

Vier personen, vier deuren, vierwielaandrijving
In tegenstelling tot de andere MINI-modellen is deze Crossover Concept een relatief groot model. De auto meet meer dan vier meter lengte (voor het eerst bij MINI), een breedte van 1.83 m en een hoogte van 1.60 m. De vier inzittenden kunnen plaats nemen op één van de afzonderlijke stoelen. De ingang tot het interieur is relatief ruim dankzij de vier portieren. De voorportieren scharnieren daarbij normaal open, maar de achterportieren schuiven langs de auto. Aan de achterzijde is eveneens een deur gemonteerd. Deze klapt in één stuk open. Voor veel licht en frisse lucht is de conceptcar uitgerust met een groot canvas dak dat geopend kan worden. Om het praktische verder te benadrukken en verder in te spelen op de trend van crossovers zal de auto bovendien worden uitgerust met vierwielaandrijving.

MINI Center Globe
Ook in het interieur heeft MINI het een en ander te melden. Hier toont het Brits merk een nieuw bedieningssysteem dat tot Mini Center Globe is gedoopt. Het woordje Globe in de naam is onder andere gekozen voor de vormgeving van het systeem. Deze ziet er namelijk uit als een wereldbol. Via het systeem kunnen een groot aantal functie worden gebruikt. Het display werkt via laserprojectie-techniek.

Productie in Graz
MINI zal het model officieel onthullen tijdens de Autosalon van Parijs die begin oktober haar deuren opent. De productie van dit vierde model van MINI zal plaatsvinden bij Magna-Steyr in het Oostenrijkse Graz.

Gerelateerde artikelen

Meer details over MINI Countyman plug-in hybride

Autonieuws
Meer details over MINI Countyman plug-in hybride
> Artikel lezen

Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works

Autonieuws
Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works
> Artikel lezen

Britser dan Brits: de MINI Countryman Park Lane

Autonieuws
MINI Countryman Park Lane
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride

Spyshots
Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.