Autonieuws

Charleston reïncarneert in Citroën C3 Pluriel

Citroën viert het 60-jarig bestaan van de 2CV tijdens de Autosalon van Parijs met een Charleston-uitvoering. Citrofielen weten precies waarover we het dan hebben. Ditmaal is het een C3 Pluriel die als basis dient. De typische kleurencombinatie van bordeauxrood en zwart is gebleven.

De Citroën 2CV viert dit jaar z´n 60-jarig bestaan en dat vieren de Fransen met een Charleston-uitvoering. Deze speciale uitvoering van de ´Eend´ was in de jaren ’80 mateloos populair, tot aan z´n laatste productiejaar in 1990 toe. Een Charleston kenmerkte zicht door zijn bordeauxrode en zwart kleurtinten. Andere kleuren waren in de productiejaren ook leverbaar, maar grotendeels koos het koperspubliek toentertijd voor deze combinatie.

Uitstekende keus
Het model dat anno 2008 aan de basis staat van de Charleston is de C3 Pluriel. Citroën had geen betere keus kunnen maken. De Pluriel leent zich uitstekend voor de reïncarnatie van de Charleston. Zijn vormgeving lijkt in veel opzichten op dat van een 2CV en ook het wegschuifbare stoffen dak van de 2CV Charleston vinden we in soortgelijke vorm terug op de C3 Pluriel. De striping op de flanken is aangebracht om de herleiding nog groter te maken.

Meer informatie volgt
In technisch opzicht zal de C3 natuurlijk aanzienlijk moderner zijn, maar welke krachtbron er onderhuids schuilt maakt Citroën niet bekend. Binnenin zijn lederen bekleding en verchroomde accenten bepalend voor de luxe en chique sfeer. Tijdens de aanvang van de Autosalon van Parijs - waar deze speciale uitvoering zijn debuut beleeft - zal waarschijnlijk meer informatie naar buiten worden gebracht. Begin 2009 staat de auto in ieder geval bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Modelwijzigingen voor Citroen C3 Pluriel

Autonieuws
Modelwijzigingen voor Citroen C3 Pluriel
> Artikel lezen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.