Autonieuws

Vernieuwde Honda Legend onthuld

Honda heeft het doek getrokken van de vernieuwde Legend. Het vlaggenschip van Japanse merk heeft naast een verbeterde V6 en een nieuwe automatische transmissie nog een aantal kleine wijzigingen meegekregen.

De wijzigingen aan het exterieur zijn beperkt gebleven. De ontwerpers van Honda veranderden voornamelijk de voorzijde van de auto, waar nieuwe koplampen, een andere motorkap en vernieuwde voorschermen de opmerkelijkste wijzigingen zijn. Aan de achterkant valt de nieuwe kofferklep op. De wielen zijn in diamater gegroeid en meten nu 18 inch.

Grotere V6 onder de kap

‘In het vooronder ligt één van de sterkste V6-motoren in deze klasse’, aldus Honda. De nieuwe motor heeft een 200 cm3 grotere cilinderinhoud gekregen, wat resulteert in een hoger koppel over het gehele toerengebied. Hoeveel pk’s of Nm de nu 3.7 liter zescilinder meet meldt het persbericht ons niet. De oude 3.5 liter V6 beschikte over 295 pk en 351 Nm. We gaan ervan uit dat de waarden na deze upgrade zijn gestegen.

Gloednieuwe automaat

De nieuwe V6 is gekoppeld aan een sterk verbeterde nieuwe automatische transmissie die via paddles aan het stuur ook handmatig geschakeld kan worden. De vijftrapsautomaat reageert vlotter en levert in combinatie met het verbeterde motorkoppel een snellere acceleratie op, terwijl een lagere uitstoot en een gunstiger brandstofverbruik wordt gerealiseerd. De nieuwe Legend accelereert in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/uur, een winst van 0,2 seconden ten opzichte van het vorige model.

Anti-geluid

Naast technische verbeteringen is ook het interieur van de Legend gewijzigd. Met name op het gebied van geluidniveau is er nieuws. Deze heeft Honda zo laag mogelijk kunnen houden door gebruik te maken van nieuwe soorten materialen die beter isoleren en minder wegen. Daarnaast is er een uniek systeem ontwikkeld - genaamd Active Noise Cancellation (ANC) - dat middels het Bose-audiosysteem geluiden van de auto met een lage frequentie uitschakelt door een ‘tegengeluid’ te produceren. Een akoestische voorruit completeert de geluidsmaatregelen.

Gerelateerde artikelen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Honda Civic en Legend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Honda Civic en Legend
> Artikel lezen

Understatement: de nieuwe Honda Legend

Autotests
Understatement: de nieuwe Honda Legend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.