Autonieuws

Open bestelauto: Fiat Portofino

Fiat springt uit de ban met een opmerkelijke conceptcar. Het Italiaanse merk zal namelijk tijdens de Caravan Salon in Dusseldorf een open variant van haar kleinste bestelauto - de Fiorino - presenteren.

De open bestelwagen draagt de naam Portofino en is geïnspireerd op de Beach Buggy. Deze buggy werd in de jaren ’60 gebouwd op basis van een aantal kleine Fiat’s. Vooral Italiaanse bodybuilders waren gek op de omgebouwde Fiat’s. Anno 2008 is het meer een auto voor de huisvader waarbij vrijheid een van de belangrijkste peilers in het leven is.

Fiorino
De Portofino is gebaseerd op de Fiorino, maar is heeft een flinke metamorfose ondergaan bij Fiat. Zo verwijderde het merk niet alleen het dak, maar ook de zijpanelen en de deuren. Voor de extra stevigheid is de B-stijl behouden gebleven en is er een soort targa-achtige T-bar aangebracht. In het interieur heeft Fiat speciale waterdichte stoelen en een antireflecterend dashboard aangebracht. Verder zorgen de houten accenten in het interieur voor een natuurlijke uitstraling.

Dusseldorf
Tijdens de Caravan Salon in Dusseldorf zal Fiat de Portofino aan het publiek onthullen. De beurs start op 29 augustus en duurt tot 7 september a.s. en is één van ´s werelds grootste vak- en consumentenbeursen voor mobiele recreatie.

Gerelateerde artikelen

Outdoorliefhebber opgelet: Fiat Qubo Trekking

Autonieuws
Outdoorliefhebber opgelet: Fiat Qubo Trekking
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.