Autonieuws

Gelekt: patentfoto´s Seat Exeo

Met de Exeo opent Seat eindelijk weer de aanval op het D-segment. De nieuwe sedan zal overigens naast de Toledo komen en hem niet vervangen. De auto bestrijkt een ander soort publiek, aldus Seat.

Zoals u waarschijnlijk op de afbeeldingen kunt zien, gaat het hier nog niet om een officiële introductie. Deze beelden zijn uitgelekt bij het patentenbureau waar Seat het definitieve ontwerp heeft vastgelegd. De Exeo komt naast de Toledo op de markt en is daarmee een aanvulling op het modellegamma van het Spaanse merk. Volgens de Spanjaarden bedient de Toledo een ander publiek, mede door zijn MPV-achtige styling en ruimte.

Forse concurrentie

Met de Exeo heeft Seat een meer traditionele sedan in handen waarbij de auto de concurrentie aangaan met modellen als de nieuwe Opel Insignia, Ford Mondeo en Volkswagen Passat. Het design van de auto komt sterk overeen met de vorige generatie Audi A4 waarop de Exeo tevens is gebaseerd. Dit kan op twee manieren uitpakken. Aan de ene kant een auto met Audi´s bouwkwaliteit voor een Seat prijs, maar anderzijds de beperkte binnenruimte van een A4. Ten opzichte van de Mondeo of Insignia scheelt dit namelijk aanzienlijk.

Marktintroductie 2009
De Exeo komt als sedan en als stationwagon op de markt. De auto is opgebouwd uit Audi- en Volkswagenonderdelen en zal dus ook de nieuwe reeks TDI en TSI motoren meekrijgen. De Exeo sedan staat als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs. Dan volgen ook de eerste officiële foto´s en berichten.

Gerelateerde artikelen

Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012

Autonieuws
Seat Exeo opgewaardeerd voor modeljaar 2012
> Artikel lezen

Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo

Autonieuws
Interessante modeljaarwijzigingen voor Seat Exeo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.