Autonieuws

Suzuki Alto

Dit is de nieuwe Suzuki Alto

Dit is de nieuwe Suzuki Alto die vanaf het voorjaar van 2009 in de showrooms staat. De belangrijkste kenmerken van de Alto zijn hetzelfde gebleven: compact, praktisch en zuinig in gebruik. Weer een echte stadsvreter dus.

Dit is de nieuwe Suzuki Alto
De nieuwe Alto ontleent een aantal trekjes van de A-Star Concept, een studiemodel dat begin dit jaar op de New Delhi Auto Show werd gepresenteerd. Deze is weliswaar een stuk spectaculairder dan de productieversie van de Alto, maar we vragen ons af of de doelgroep van de Alto daar wel op zit te wachten. Suzuki´s nieuweling is een kekke auto - met die bolle grote koplampen - geworden die zijn belangrijkste eigenschappen heeft behouden. Binnenin heeft Suzuki vooral rekening gehouden met de ruimte voorin. Toch moet er voldoende bewegingsvrijheid overblijven wanneer achterin twee volwassen plaatsnemen. Echter moeten deze niet van bovengemiddelde lengte zijn. De bagageruimte meet slechts 129 liter bij een rechtopstaande achterbank. Voor enkele kratten is dit misschien voldoende, maar bij het aanschaffen van vele boodschappen moet de achterbank platgelegd worden. Dan ontstaat er 367 liter aan kofferruimte.

ESP als optie
De nieuwe Alto beschikt over een driecilinder met een inhoud van 996 cc en een vermogen van 68 pk en 90 Nm. De motor kan men koppelen aan een handgeschakelde 5-bak of een 4-traps automaat. De sprint naar 100 km/h en de topsnelheid van de Alto vindt Suzuki niet belangrijk. Een draaicirkel van 4,5 meter (handig bij inparkeren) daarentegen wel. Wij spreken Suzuki in dit geval niet tegen. De auto zal zich grotendeels binnen de bebouwde kom begeven, waar de maximum snelheid zelden tot nooit wordt gehaald. Vreemd is wel dat Suzuki met trots vermeldt dat de Alto verkrijgbaar is met ESP. In combinatie met de lichte motor, een nieuw onderstel en verbeterde vering moet de Suzuki Alto voldoende stabiel zijn. Mocht het ondanks toch misgaan dan wordt veiligheid geboden door de zes airbags. Zuinig is de Alto ook met een gemiddeld verbruik van 4,5 kilometer per 100 kilometer en de CO2-uitstoot bedraagt 103 gr/km.

Maart 2009
Suzuki mikt op een verkoopaantal in Europa van 60.000 stuks. Vanaf maart 2009 staat de Alto bij de dealers.
Redactie
Door Redactie
Dit is de nieuwe Suzuki Alto
Dit is de nieuwe Suzuki Alto
Dit is de nieuwe Suzuki Alto

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers