Autonieuws

Abarth

Abarth werkt met Lotus aan sportwagen

Abarth CEO Luca de Meo droomt van een sportwagen onder de naam Abarth. Deze wens wordt werkelijkheid en daarvoor heeft het Italiaanse merk de hulp van Lotus ingeroepen.

Abarth werkt met Lotus aan sportwagen
Onlangs reden wij met de Grande Punto Abarth. Dit is - naast de 500 Abarth - het eerste model van het herboren Italiaanse merk dat door Fiat nieuw leven is ingeblazen. De echte droom van Abarth’s CEO Luca de Meo is om een sportwagen op de markt te lanceren. Deze zou in eigen huis worden ontwikkeld, maar het ontbreekt Abarth aan de benodigde capaciteiten om dit te realiseren. Bronnen weten te melden dat Abarth vaart achter dit project heeft gezet en daarvoor Lotus heeft ingeschakeld. Een geweldige mogelijkheid voor Lotus om zich verder te ontplooien. Om tijd en geld te besparen zal de Abarth sportwagen nagenoeg hetzelfde chassis gebruiken als de nieuwe Elise, welke in 2010 wordt verwacht. De sportieve Abarth staat een jaar later op de planning.

Lotus’ filosofie
Men spreekt over een vermogen van 240 pk bij een wagengewicht van 900 kilogram. Deze turbogeblazen middenmotor zal voor uitstekende prestaties van de lichtgewicht tweezitter zorgen. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Abarth zelf naar buiten komt met dit nieuws. Het project schijnt al in een gevorderd stadium te zijn.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers