Autonieuws

Specificaties Nissan GT-R Spec-V openbaar

Nissan komt binnenkort met de GT-R Spec-V. Een snellere versie met 527 pk en circa 600 Nm koppel. Tegelijkertijd is het gewicht van deze über GT-R iets afgeslankt voor nog betere prestaties.

De automedia lijkt niet genoeg te krijgen van de nieuwe Nissan GT-R. De auto deed menig sportwagenfabrikant versteld staan door z’n enorme prestaties op zowel de openbare weg als het circuit. Vanaf het moment dat de orderboeken opengingen, hebben al talloze klanten hun handtekening onder een koopovereenkomst gezet. De auto is wereldwijd zo populair dat de orders de productie lijken te overstijgen. Volgend jaar maart kunnen de eerste Nederlandse eigenaren hun GT-R bij Nissan-dealer Visscher in Amsterdam ophalen. Het is namelijk de enige dealer in Nederland die de GT-R via de officiele weg verkoopt.

Nog snellere Spec-V
Om te zorgen dat de spotlights op de GT-R blijven schijnen, komt Nissan binnenkort met een nog snellere versie van de GT-R, de Spec-V. Het is nog onduidelijk welke bijzondere eigenschappen deze versie allemaal bezit. Echter heeft de Amerikaanse media al een aantal specificaties weten te bemachtigen. De 3.8 liter V6-twinturbomotor krijgt er 47 pk en levert vervolgens een totaal vermogen van 527 pk. Het koppel bedraagt een kleine 600 Nm tussen de 3.200 en 5.200 tpm. Nissan maakt de Spec-V nog sneller door de achterbank achterwege te laten. Hiermee wordt zo’n 90 kilo bespaard.

Prijs flink hoger
In de Verenigde Staten gaat de über GT-R bijna twee keer zoveel kosten als de ‘normale’ versie. Daar staat de auto in het voorjaar van 2009 bij de dealers. Mocht de GT-R Spec-V ook naar Europa komen dan zal de prijs hier waarschijnlijk ook een stuk hoger liggen.

Gerelateerde artikelen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Laatste ronde voor Nissan GT-R Track Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'

Autonieuws
Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Jarige jobs trakteren zichzelf op Nissan GT-R50 by ItalDesign

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.