Autonieuws

Prijs Corvette ZR1 net geen twee ton

Corvette heeft de prijs van de ZR1 bekendgemaakt. Voor € 199.990,- is de snelste en krachtigste Corvette ooit de jouwe. In het najaar staat de ZR1 bij de Corvette-dealers in Europa.

Voor net geen twee ton bezit de koper een auto met het hoogst aantal pk’s per uitgeven euro die er heden te koop is. De ZR1 zet 647 pk op het asfalt wat neerkomt op € 309,- per paardenkracht. Ter vergelijking; een Lamborghini Murciélago kost per pk zo’n € 550,-. Ruim anderhalf keer zoveel. Het koppel en de topsnelheid bedragen respectievelijk 819 Nm en 330 km/h. Ook al niet de minste waarde per uitgeven euro. De acceleratie van 0-100 km/u is in 3,6 seconden voltooid. Op het meest uitdagende racecircuit ter wereld, de beroemde Nürburgring-Nordschleife, zette de Corvette ZR1 een rondetijd neer van 7.26,4 minuten. Tot op heden het ronderecord. 

Kwalitatieve onderdelen
De ZR1 zit boordevol fraaie materialen en details, zoals de doorzichtige motorkap met Lexan-ruit. Zo kun je de dikke 6.2 liter V8-motor nog beter zien liggen. De motorkap, het dak en de spatborden zijn uitgevoerd in koolstofvezel. En de subtiele achterspoiler draagt bij aan meer neerwaartse druk. Met 20-spaaks lichtmetalen wielen en Michelin Sport 2 ZP high-performance banden (285/30R19 vóór en 335/25R20 achter) laat de muscle car geen enkele twijfel bestaan over zijn ambities. Voor de echte fanaten van Amerikaanse auto’s zijn er verchroomde wielen als optie leverbaar. Volledig lederen bekleding en een navigatiesysteem behoren tot de basisuitrusting.

In de watten
Bij een speciale auto hoort ook een speciale behandeling, vindt Corvette. Daarom kan de koper rekenen op een scala aan verwennerij. Een eersteklas ‘ZR1 Pit Lane Service’ met een haal- en brengservice, voorrang in de werkplaats en een eigen technicus horen allemaal bij de aankoop. Bij aflevering wordt ook een exemplaar van het ‘Corvette Heritage Book’ plus een speciale ZR1-autohoes overhandigd. Als klap op de vuurpijl ontvangt de koper een persoonlijke uitnodiging voor een rijtraining voor gevorderden. Deze wordt gehouden op het beroemde circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Hier zullen gespecialiseerde instructeurs laten zien hoe de eigenaar op een veilige manier kan genieten van het volledige potentieel van de Corvette ZR1.

Najaar bij de dealer
Kopers moeten nog even wachten voordat ze hun auto kunnen ophalen. Zoals gezegd staat de auto in het najaar bij de Corvette-dealers in Europa.

Gerelateerde artikelen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Corvette Grand Sport: C7 Stingray met Z06-treatment

Autonieuws
Corvette Grand Sport: C7 Stingray met Z06-treatment
> Artikel lezen

Beter laat dan nooit: de nieuwe Corvette ZR1

Spyshots
> Artikel lezen

Contradictio in terminis: Tune It! Safe! Corvette

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Voor 500 Le Mans-fans: Corvette Z06 C7.R Edition

Autonieuws
Corvette Z06 C7.R Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.