Autonieuws

Vernieuwde Porsche 911 Targa: facelift en PDK

Porsche presenteert de vernieuwde 911 Targa. Net als de rest van het 911-gamma beschikt nu ook de Targa over twee vernieuwde zescilinder motoren die optioneel kunnen worden gekoppeld aan de PDK-tranmissie met dubbele koppeling. Vanaf eind oktober staat de vernieuwde 911 Targa bij de dealers.

Porsche is binnen razend tempo de complete 911-serie aan het vernieuwen. De 997-editie van de succesvolle sportauto ondergaat wijzigingen op tal van punten. Na de 911 Carrera-modellen met zowel twee- als vierwielaandrijving en in Coupé en Cabriolet-gedaante is nu ook de Targa aan de beurt. Het model ondergaat aan de buitenzijde dezelfde subtiele wijzigingen. Daarbij zijn de voorbumper, de lichtunits en de achterzijde fijngeslepen. Het interieur beschikt over licht gewijzigde knopjes en een nieuw entertainmentsysteem.

Glazen dak
Het meest opvallend aan de Targa is uiteraard zijn grote glazen dakmodule. Deze meet 1,54 m2 en kan binnen zeven seconden elektrisch worden opengeschoven. Het dak schuift dan over de achterklep heen en creeërt een opening van 0,45 m2. Wie het dak dicht laat kan alsnog profiteren van een vrij gevoel. Het schuifdak is standaard voorzien van een nieuwe blindering, die meer privacy biedt dan die van het vorige model.

Vernieuwde motoren met meer vermogen
Net als de andere 911-varianten beschikt ook de Targa vanaf nu over twee vernieuwde motoren. De basis wordt gevormd door de Targa 4 die wordt aangedreven door een 3.6 liter boxermotor met een vermogen van 345 pk. De Targa 4S doet daar met zijn 385 pk sterke 3.8 liter boxermotor nog een schepje bovenop. Met handgeschakelde zesbak accelereren de modellen in respectievelijk 5,2 en 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 284 en 297 km/h. Het met maximaal 8,5% toegenomen vermogen en 11,2% gereduceerde verbruik is voornamelijk te danken aan de toepassing van directe injectie bij beide krachtbronnen.

Porsche-Doppelkupplung (PDK)
Met de nieuwe dubbele Porsche-Doppelkupplung (PDK), een versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven versnellingen, vervangt Porsche de Tiptronic S-transmissie. PDK blinkt uit door de uitzonderlijk korte schakeltijden en een lager brandstofverbruik. De PDK-transmissie schakelt zelfs sneller dan met de handbak mogelijk is. De 3.6-liter Targa 4 met PDK accelereert van 0 naar 100 km/uur in exact 5,0 seconden; de Targa 4S doet dat in een 4,7 seconden.

Nieuwe vierwielaandrijving
Een andere technische noviteit is de nieuwe vierwielaandrijving dat standaard is op de Targe. In de nieuwe 911 Targa vervangt het elektronisch gestuurde Porsche Traction Management (PTM) de vierwielaandrijving met visco-lamellenkoppeling. Dit systeem zorgt voor meer stabiliteit, grip en wendbaarheid. Om er voor te zorgen dat de auto altijd de beste prestaties levert, zorgt PTM er met de elektronisch gestuurde versnellingsbak met dubbele koppeling voor dat altijd de juiste hoeveelheid motorkracht en tractie worden overgebracht op de voorwielen. De rijeigenschappen zijn, net als bij alle nieuwe 911 Carrera 4-modellen, nog verder verbeterd door het standaard gemonteerde mechanische sperdifferentieel op de achteras.

Najaar
Vanaf eind oktober 2008 zijn de vierwielaangedreven 911 Targa-modellen bij de Porsche-dealers verkrijgbaar. De prijzen beginnen bij € 136.000,- voor de Targa 4 en € 152.000,- voor de Targa 4S.

Gerelateerde artikelen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.