Autonieuws

Compleet nieuwe Honda Jazz onthuld

Honda presenteert de compleet nieuwe Jazz die vanaf november bij de dealers staat. De Honda Jazz is in alle opzichten gegroeid, voorzien van twee zuinige benzinemotoren en biedt flexibel plaats aan vijf personen.

In 2001 presenteerde Honda de Jazz. Het model hield het midden tussen een compacte hatchback en een kleine MPV en bood plaats aan vijf personen. Sinds zijn introductie verkocht Honda wereldwijd maar liefst 2 miljoen exemplaren van de Jazz. Het succesvolle model wordt tegen het einde van dit jaar vervangen door een compleet nieuwe generatie.

In alle opzichten gegroeid
De nieuwe Jazz is in alle opzichten gegroeid. Het model meet een lengte van 3.90 m, een breedte van 1.69 m en een hoogte van 1.52 m. Daarmee is het model 20 mm breder en 55 mm langer dan zijn voorganger. Tegelijkertijd groeide de wielbasis met 50 mm en beschikken de achterpassagiers over 37 mm meer beenruimte. Honda monteert net als in de vorige generatie Jazz wederom de ´Magic Seats´. Deze kunnen in een handomdraai worden omgeklapt zonder daarbij eerst de hoofdsteunen eruit te hoeven halen. Wie de achterstoelen rechtop laat staan beschikt over 399 liter bagageruimte. Onder de dubbele vloer van de bagageruimte is ook nog eens 64 liter beschikbaar.

Twee benzinemotoren
Honda zal de nieuwe Jazz gaan leveren met een tweetal benzinemotoren. Het instapmodel betreft een 90 pk sterke 1.2 die genoegen neemt met 5,1 l/100 km en 120 g/km aan CO2 uitstoot. De 100 pk sterke 1.4 verbruikt 5,3 l/100 km en stoot 124 g/km uit. Beide benzinemotoren zijn tevens leverbaar in combinatie met een zestraps i-SHIFT transmissie met schakelflippers aan het stuur.

Vanaf november bij de dealers
Tijdens de Autosalon van Parijs zal de nieuwe Honda Jazz zijn officiële Europese debuut beleven. De auto wordt vanaf november leverbaar. De prijzen evenals de uitrustingen zijn op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Europese versie nieuwe Honda Jazz in Parijs

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Dit is de nieuwe Honda Fit, bij ons Jazz

Autonieuws
Dit is de nieuwe Honda Fit, bij ons Jazz
> Artikel lezen

Facelift en nieuwe benzinemotor voor Honda Jazz

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.