Autonieuws

Eerste Hyundai i-Blue is een i30

Hyundai presenteerde op de British International Motor Show de i30 i-Blue. Een zuinige variant van de i30, gebouwd op basis van dezelfde filosofie als Volkswagen´s BlueMotion, ECOnetic van Ford en EcoMotive van Seat.

Hyundai wil graag meedingen in de eervolle strijd voor een verbeterd milieu. Hiervoor heeft het Zuid-Koreaanse merk een speciale i30 ontwikkeld. Deze maakt net als de Volkswagen’s BlueMotion gebruik van bepaalde technieken om een auto zuiniger en schoner te maken.

Maximaal 120 gr/km
Hyundai zal de komende tijd meer van dit soort i-Blue-modellen lanceren. De aftrap is echter weggelegd voor de i30. Deze werd onlangs op de British Motor Show in Londen gepresenteerd. Terwijl de concurrentie het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagd door aanpassingen te doen aan banden, vering of innovatieve zaken als een start/stopknop, hoefde Hyudai alleen de versnellingsbakverhoudingen van de i30 te verlengen. Hiermee daalt de emissie-uitstoot met 6 gr/km, terwijl de rijkwaliteiten er niet op achteruit zijn gegaan. Hyundai claimt overigens dat alle i-Blue-modellen een maximale CO2-uitstoot hebben van 120 gr/km. De 1.6 liter CRDi-motor in de i30 i-Blue voldoet hier dan ook aan. Wanneer de auto naar Europa komt heeft Hyundai nog niet vermeldt. Tevens is het nog wachten op de prijzen.


Gerelateerde artikelen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.