Autonieuws

Officieel: Renault Mégane R26.R

Renault heeft op de British International Motor Show in Londen de Mégane R26.R onthuld, de snelste en krachtigste Mégane ooit. Het model wordt in een gelimiteerde oplage op de markt gebracht.

De R26.R betreft de laatste stuiptrekking van de tweede generatie Mégane. Z’n opvolger staat zo goed als gereed om tijdens de Autosalon van Parijs in oktober gepresenteerd te worden. Maar voordat we afscheid gaan nemen van de Mégane II, wil Renault nog de R26.R aan de man zien te brengen. Echt moeilijk moet dat niet zijn. De auto wordt namelijk in een beperkte oplage van 450 stuks gebouwd.

Radicaal
De Mégane R26.R is gebaseerd op de Mégane F1 Team R26. De 2.0 liter turbomotor uit de laatste is voor de R26.R nog eens extra opgepept om meer vermogen te genereren. Ook de versnellingsbak en het gelimiteerde slipdifferentieel heeft de R26.R van de F1 Team R26 overgenomen. Met 230 pk en 310 Nm aan koppel weet de auto zeer vlot van zijn plek te komen. In 5,9 seconden tikt het vanuit stilstand de 100 km/ aan en de topsnelheid bedraagt 237 km/h. Om deze hatchback tot snelste Mégane ooit om te dopen heeft Renault 123 kg van het oorspronkelijke gewicht van de F1 Team R26 afgesnoept. Alleen al met de stoelen bespaarde het Franse merk 25 kg. Kortom, de ‘R’ van Radicale is niet voor niets gekozen in de naam.

Agressieve looks
De R26.R is te herkennen aan zijn koolstofvezel motorkap, 18 inch wielen, nieuwe dakspoiler en het speciale stickerwerk. De achterruiten zijn gemaakt van policarbonaat, evenals de Sabelt-sportstoelen met zespuntgordels. De exclusiviteit van de R26.R wordt benadrukt door in elk exemplaar een naambordje te plaatsen waarop het oplagenummer staat en het land waarin het is verkocht. Een achterbank is achterwege gelaten, maar indien gewenst kan deze ruimte opgevuld worden met een optionele rolkooi. Materialen met een combinatie van leer en suède zorgen voor de overige sportieve aankleding. De auto is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, waaronder drie nieuwe tinten: Lune Grey, Nacre White en Dynamo Blue.

Beperkte oplage
Zoals gezegd wordt de Renault Mégane R26.R in een gelimiteerde oplage van 450 stuks vervaardigd. Groot-Brittannië heeft het meeste geluk, zij krijgen er 230 stuks toegewezen. Frankrijk heeft zich er 126 stuks toegeëigend. Terwijl de auto in Zwitserland, Spanje en Duitsland pas echt een zeldzame verschijning wordt. Zij krijgen ieder 26 exemplaren toegewezen. Waar de overige zes stuks naar toegaan, heeft Renault niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy

Autonieuws
Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy
> Artikel lezen

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Autonieuws
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Familieneus voor de Renault Mégane

Autonieuws
Familieneus voor de Renault Mégane
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.