Autonieuws

Honda Open Study Model: milieubewuste tweezitter

Honda heeft op de British International Motor Show in Londen het doek van de ‘Open Study Model’ getrokken. Met dit studiemodel met hybride techniek wil het Japanse merk aantonen dat opwindende auto’s wel degelijk milieuverantwoord kunnen zijn.

Eerder berichten wij al dat Honda op de British Internatonal Motorshow - die deze week haar deuren opende - in Londen de Open Study Model officieel zou onthullen. Nu heeft Honda het doek van de conceptcar getrokken waarmee het Japanse merk graag haar ´groene´ ambities wil laten zien. ‘Wij willen aantonen dat zuinige auto’s met een lage CO2-uitstoot wel degelijk aantrekkelijk kunnen worden vormgegeven. Er is geen reden om te geloven dat je niet sportief kunt rijden en veel plezier kunt hebben in een milieuvriendelijke auto’, aldus Honda’s projectleider Andreas Sittel.

Exterieur
Kernwaarden bij de ontwikkeling van de OMS waren milieubewustheid en dynamiek, zowel voor de vormgeving van het exterieur als het interieur. De carrosserie wordt gekenmerkt door een glad oppervlak met veel scherpe lijnen afgewisseld met wervelende glooiingen. De koplampen zijn volledig geïntegreerd in het front van de tweezitter. En aan de achterzijde wordt de stroomlijn in de brede achterlichtunit voorgezet. De OMS lijkt letterlijk door de wind te snijden. Zelfs als ‘ie stilstaat.

Interieur
Binnenin zijn de wervelingen van het koetswerk verder doorgetrokken. Golvende lijnen van het ene deurpaneel naar het andere stralen rust uit. Daarom hebben de ontwerpers bewust niet gekozen voor donkere ´harde´ materialen. Een dashboard met lichte kleurtinten doet meer aan ‘schoon’ en ‘lichtgewicht’ denken, volgens Honda. De belangrijkste informatie kan de bestuurder aflezen in een rond tunnelachtige tellerinstrumentarium. Waarbij heldere blauwe verlichting tegen een zwarte achtergrond die bedoelde rustgevende sfeer creëert. De blauwe kleur van de meters vindt je terug in het dashboard en de lederen sportzetels. En de witte lederen delen in het interieur verwijzen naar de kleur van de carrosserie, genaamd ‘Mystic Pearl’.

Focus op bestuurder
Honda heeft het dasboard zo vormgegeven zodat de belangrijkste knoppen en handelingen op de bestuurder zijn gericht. Zo is de centrale console voor de semi-automatische versnellingsbak iets naar links toegedraaid. De bediening hiervan is op deze manier ten allen tijde goed binnen handbereik waardoor optimaal rijplezier wordt gegarandeerd. Wisselen van verzet middels hendels achter het stuur is eveneens mogelijk. De sportievere aspiraties van de Honda OMS worden benadrukt door een rode start/stopknop in diezelfde console.

Geen productieplannen
De Open Study Model is ontwikkeld door Honda Research & Development in Offenbach in Duitsland. Honda geeft aan dat de Open Study Model uitsluitend een studiemodel is. Er is geen sprake om de auto in productie te nemen. Wij verwachten overigens dat Honda eerst de publieke reacties op de OMS afwacht voordat men een definitieve beslissing neemt.

Gerelateerde artikelen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.