Autonieuws

Diesel Jaguar XK op komst

Het succes van grote coupés met een dieselmotor moet voor Jaguar grote ergenis zijn. Daarom is het Britse merk bezig met het ontwikkelen van een dieselmotor voor de XK Coupé en Cabriolet.

De technici van Jaguar zijn druk bezig een diesel in de XK te lepelen. Er deden zich al langer geruchten ten ronde dat de XK Coupé en Convertible een dieselstoker in het vooronder zou krijgen, maar Jaguar ontkende dit altijd stelling. Er zouden uitsluitend benzinemotoren verkrijgbaar zijn. Het Briste Autocar beweert uit betrouwbare bron dat Jaguar terugkomt op deze uitspraak. Waarschijnlijk is het succes van de BMW 635d de Engelsen een doorn in het oog.

Geupdate 2.7 liter V6 TD
Waarschijnlijk zal een aangepaste versie van de 2.7 liter V6 voor de dieselkracht in de XK zorgen. Deze motor ligt al in de verschillende sedan-modellen van Jaguar en levert daarin 207 pk en 435 koppel. Voor de XK zal deze motor opgeboord worden naar zo´n 3.0 liter. Mede door een aantal andere aanpassingen zal het vermogen hierdoor stijgen naar een totaal van meer dan 250 pk. Een verbruik van 13 liter per 100 gereden kilomters moet dan haalbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Arden slaat door bij tunen Jaguar XKR-S

Tuning & styling
Arden slaat door bij tunen Jaguar XKR-S
> Artikel lezen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.