Autonieuws

Lotus Europa opgewaardeerd

Lotus heeft de Europa naar een hoger niveau gebracht. Deze versie krijgt de toevoeging ‘SE’ mee en beschikt over 225 pk, een betere uitrusting en een nieuw ontworpen interieur. De vanafprijs bedraagt € 61.145,-.

Door een aantal aanpassingen aan de 2.0 liter turbomotor levert de Europa SE 225 pk. Dit is 25 pk meer dan de ‘standaard’ Europa S. Het koppel bedraagt 300 Nm. Ook is het nieuwe Europa-topmodel meer afgestemd op een ´ontspannen´ rijstijl. Toch zijn de sportieve prestaties nog steeds aanwezig. De sprint van 0 naar 100 kim/h wordt afgeraffeld in 5,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 235 km/h. En in 12,4 seconden bereikt de Europa SE vanuit stilstand de 160 km/h.

Verbeterde uitrusting
Tevens is het uitrustingniveau verbeterd. Het interieur is opnieuw ontworpen en omvat vier soorten hoogwaardig leer, lederen sportstoelen en een audiosysteem van hoge kwaliteit. De SE is te herkennen aan de speciale wielen met een diameter van 17 inch vóór en 18 inch achter. Daaromheen zijn bredere high-performance banden gemonteerd voor nog meer tractie. Ten opzichte van de S beschikt de Lotus SE over andere remmen met vier zuigers. De remschijven hebben een diameter van 308 mm.

Prijs
De Lotus Europa SE is per direct te bestellen voor een prijs van € 68.145,-. Van der Kooi Sportscars in Amsterdam en Lochem verzorgt het verkooptraject.

Gerelateerde artikelen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.