Autonieuws

Nieuwe motoren & facelift Suzuki Grand Vitara

De Suzuki Grand Vitara heeft een kleine facelift ondergaan. Zo zijn er kleine verschillen aan de buiten- en binnenkant te waarneembaar en heeft de techniek een flinke update gekregen. Het meest opvallend is de komst van twee nieuwe motoren.

De derde generatie van de Grand Vitara draait alweer sinds 2005 mee. Zoals het bij veel fabrikanten het geval is heeft ook Suzuki na drie jaar een facelift gepland. Aan de buitenzijde is de gefacelifte Grand Vitara te herkennen aan een nieuw vormgegeven voorbumper en grille. Vanaf de Comfort-uitvoering beschikt de SUV ook over knipperlichten in de buitenspiegels.

Gewijzigd interieur
In het interieur is er meer veranderd. Zo zijn het dashboard en de stoelen bekleed met betere materialen. Geheel nieuw is de bediening van de - nu overigens standaard - climate control. Verder zien we een nieuwe boordcomputer, een verschuifbare armsteun en verlichte toetsen op het stuur voor de bediening van het audiosysteem en de cruisecontrol. De standaard stoelverwarming op de Exclusive- en de High Executive-uitvoeringen en de toevoeging van een speaker centraal in het dashboard bij de High Executive en de 3.2 V6 maken de facelift aan de binnenzijde compleet. 

Verbeterde remmen
Suzuki laat ons weten dat de remmen een belangrijke upgrade hebben ondergaan. Zo heeft de Grand Vitara vanaf nu ook de beschikking over schijfremmen achter. Naar onze mening geen overbodige luxe voor een SUV als deze. Voor meer veiligheid heeft Suzuki besloten het ESP-systeem vanaf de Exclusive-uitvoering standaard te monteren. De combinatie van het 4x4-systeem met de elektronische hulpmiddelen waarborgen volgens Suzuki optimale grip bij gladheid door regen, sneeuw en ijzel. Daarnaast helpt het systeem ook actief bij off-road rijden.

Twee nieuwe motoren
Het belangrijkste nieuws van de facelift heeft betrekking op de motoren. Suzuki komt namelijk met twee nieuwe krachtbronnen. Zo is er een nieuw ontwikkelde 2.4-liter-benzinemotor leverbaar op de driedeurs- en de vijfdeursversie. Deze krachtbron heeft een vermogen van 169 pk en een koppel 227 Nm bij 3.800 tpm. Ook nieuw is de 233 pk sterke 3.2-liter V6-benzinemotor, welke alleen leverbaar zal worden op de 5-deurs. Naast deze twee motoren is de Grand Vitara leverbaar met een 106 pk sterke 1.6, een 2.0 met 140 pk en een 129 pk sterke 1.9 dieselmotor.

Prijzen
De vernieuwde Suzuki Grand Vitara wordt leverbaar vanaf € 22.999,- voor de driedeurs Grand Vitara in de 1.6 Base-uitvoering. De vijfdeurs uitvoering is er vanaf € 26.799,-. Hiervoor krijgt u de Grand Vitara met de 2.0 liter motor in de Comfort uitvoering. De vernieuwde Suzuki Grand Vitara staat medio september in de showroom van de Suzuki-dealer.

Gerelateerde artikelen

Suzuki Vitara-rijden de helft goedkoper

Autonieuws
Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Vitara vanuit het niets

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Vitara vanuit het niets
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.