Autonieuws

Nederlandse dealer KTM X-Bow bekend

De Maserati- en Ferrari-specialist Helfferich in Heteren zal in Nederland de enige officiële servicedealer van de KTM X-Bow worden. Daartoe heeft het management van KTM Nederland besloten. Tegelijkertijd is de prijs van de X-Bow bekend gemaakt.

Vanaf september 2008 zal de nieuwe KTM X-Bow in de showroom van Helfferich worden gepresenteerd. Dit automobielbedrijf heeft veel ervaring opgebouwd op het gebied van de verkoop en service van exclusieve sportwagens als Ferrari en Maserati. In het nieuwe pand van Helfferich zal een afgescheiden deel worden ingericht voor de X-Bow.

KTM Nederland blijft importeur
Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Nederland, is blij met het aanstellen van Helfferich. Toch meldt hij nadrukkelijk dat KTM Nederland de importeur is en blijft. “Wij zullen dan ook volledig verantwoordelijk zijn voor de verkoop en marketing van de X-Bow,” verklaart Kleinbergen. Ook onderhoudt KTM Nederland de contacten met de fabriek in Oostenrijk.

Powerwear
Naast de diverse uitvoeringen van de X-Bow zal in Heteren ook de KTM POWERWEAR verkrijgbaar zijn, die speciaal is ontwikkeld voor kopers en bestuurders van de X-Bow. Een speciale helm en X-Bow-kleding maken deel uit van het POWERWEAR leverings-programma. Het audio- en communicatiesysteem is gekoppeld aan speciaal voor de X-Bow ontwikkelde helmen van het merk Dainese en geeft de inzittenden de mogelijkheid om met elkaar te praten, te telefoneren of te luisteren naar een iPod of de radio.

X-Bow
De KTM X-Bow is een krachtige sportwagen die gebouwd is met maar één doel voor ogen, namelijk het ultieme autorijden. En dat is goed te zien aan de specificaties van de auto. Zo is het leeggewicht van de auto slechts 790 kilogram en wordt het aangedreven door een 240 pk sterke Audi motor. Deze twee liter FSI turbomotor zorgt ervoor dat de wagen binnen vier seconden vanuit stilstand naar de honderd kilometer per uur schiet.

Dallara
Het ontwerp van de KTM X-Bow stamt van de tekentafel van Kiska Design, waar alle producten van KTM worden geschetst. Voor de ultralichte, koolstofvezel monocoque met een aluminium subframe voor de motor en het chassis, vertrouwde KTM op het Italiaanse Dallara. Dit merk is in de wereldwijde racesport toonaangevend op het gebied van monoposto racewagens. Zo levert het merk nagenoeg alle chassis’ voor de Formule 3, de World Series by Renault, de GP2 en de Indy Racing League Brembo.

Oostenrijkse crossmotoren fabrikant
KTM is van oorsprong beroemd geworden met zijn crossmotoren. Racen behoort dan ook tot de kernactiviteiten van het merk. Speciaal voor de X-Bow heeft KTM een dochteronderneming opgezet (KTM Sportscar GmbH) die de X-Bow, KTM’s eerste auto ooit, produceert en verkoopt. De productie is inmiddels gestart. Die zou in eerste instantie plaatsvinden bij het Italiaanse Dallara, maar gezien de grote belangstelling voor de X-Bow werkt KTM nu samen met het bekende Magna Steyr uit Oostenrijk. De productiecapaciteit bij Magna Steyer is groot en KTM hoopt daarom jaarlijks 1.000 X-Bows te verkopen in plaats van de 100 die eerst in de planning stonden.

Prijzen van de X-Bow
De sportwagen van KTM is leverbaar vanaf € 75.388,-. Het topmodel, de Limited Dallara Edition, kost € 91.890,-. De importeur meldt al trots dat er in Nederland al tien bestellingen zijn geplaatst en hoopt op meer. Tegen het einde van deze zomer gaan wij als allereerste in Nederland rijden met de X-Bow. Een exclusieve rij-impressie staat gepland!

Gerelateerde artikelen

Audi’s 5-cilinderturbo voor KTM X-Bow

Autonieuws
Audi’s 5-cilinderturbo voor KTM X-Bow
> Artikel lezen

Te gekke KTM X-Bow GT4 verder verbeterd

Autonieuws
> Artikel lezen

KTM X-Bow GT is onweerstaanbaar op deze foto's

Fotogalleries
KTM X-Bow GT
> Artikel lezen

KTM X-Bow GT door Wimmer is buitensporig

Tuning & styling
KTM X-Bow GT door Wimmer is buitensporig
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.