Autonieuws

Officieel: Peugeot 308 CC

Peugeot presenteert de 308 CC, de langverwachte opvolger van de 307 CC. De auto combineert een aantrekkelijk design met de CC-ervaring die Peugeot in de afgelopen tien jaar heeft opgedaan. De 308 CC staat vanaf het voorjaar van 2009 bij de dealers en is in eerste instantie leverbaar met een benzine- en een dieselmotor.

Peugeot mag zichzelf pionier noemen op het gebied van CC-modellen. Al in de jaren ´30 bracht de Franse autofabrikant de 401, 601 en 402 Eclipse op de markt. Alle drie de modellen waren voorzien van een stalen klapdak waardoor de coupé gemakkelijk kon worden omgetoverd in een cabriolet. In de jaren ´90 bracht Mercedes dit concept opnieuw tot leven met de SLK. Maar het was wederom Peugeot die dit concept op grote schaal wist te introduceren. In 1998 werd de 20hartje conceptcar gepresenteerd die enkele jaren later als 206 CC op de markt kwam. Het succes van dat model bracht Peugeot ertoe om enkele jaren later met de 307 CC op de markt te komen. En dat verliep bijzonder succesvol. Tot mei 2008 verkocht Peugeot maar liefst 457.500 206CC’s en 207CC´s. Van de 307 CC werden er sinds zijn marktintroductie in 2003 maar liefst 174.500 geproduceerd.

Toegenomen concurrentie
Om het succes voort te blijven zetten werd de 206 CC in 2007 vervangen door de 207 CC. Om ook de verkopen van de grotere Coupé-Cabriolet van Peugeot op niveau te houden presenteren de Fransen nu de compleet nieuwe 308 CC. De auto zal een veel zwaardere taak krijgen dan toen deze in 2003 werd gepresenteerd. Was de auto toen nog enig in zijn soort, tegenwoordig is er sterke concurrentie in de vorm van onder meer de Ford Focus CC, de Renault Mégane CC, de Opel Astra CC en de Volkswagen Eos.

Aansprekend design
De Peugeot 308 CC onderscheidt zich door zijn aansprekende design. Vooral de op de foto´s getoonde Féline-uitvoering geeft het model een lekker sportief, maar tegelijkertijd elegant voorkomen. De inmiddels voor Peugeot kenmerkende voorbumper met brede luchtinlaten en de achterbumper met diffusor-achtige styling benadrukken het sportievere karakter. Eveneens in het oog springend zijn de met LED-techniek uitgeruste achterlichtunits. De achterklep is voorzien van een geïntegreerde spoiler. Het geheel oogt dynamisch en elegant.

Sportiviteit en elegantie
Het interieur wordt gekenmerkt door eenzelfde mix tussen sportiviteit en elegantie. De bekende ronde luchtroosters uit de 308-modellen zijn ook op de CC doorgevoerd. Waar de meeste interieuronderdelen één op één zijn overgenomen uit de rest van het 308-gamma, heeft Peugeot ook getracht kenmerkende details door te voeren. Dat zien we terug in onder meer de deurpanelen en de middenconsole. Op de middenconsole kan naar wens zwart gelakt materiaal voor een chique afwerking zorgen. Wie dat wenst kan kiezen voor lederen bekleding of zelfs een compleet lederen interieur waarbij ook het dashboard en de deurpanelen van dit materiaal zijn voorzien. Opbergruimte zien we onder meer in de vorm van een groot dashboardkasje en een forse middenarmsteun. Beide opbergvakken worden automatisch afgesloten op het moment dat de auto ‘op en’ op slot wordt gedaan. De bagageruimte bedraagt een keurige 465 liter in coupé-toestand en 266 liter wanneer open wordt gereden. Bovendien kan de optionele windstopper netjes worden opgeborgen onder de vloer van de bagageruimte.

Airwave alias luchtsjaal
Peugeot claimt dat de 308 CC een volwaardige vierzitter is. Of dat werkelijk zo is of niet, de inzittenden voorin profiteren in ieder geval van prachtig gevormde stoelen die zo te zien veel steun moeten bieden. In de stoelen treffen we bovendien een primeur aan. Peugeot heeft namelijk goed naar Mercedes gekeken en Airscarf uit de SLK en SL gekopieerd. Peugeot noemt het systeem ´Airwave´ en het blaast heerlijke warme lucht in je nek. Het moet als een soort van sjaal dienen tijdens de wat koudere dagen wanneer je toch open wenst te rijden. Over open rijden gesproken, de dakconstructie van de 308 CC kan ervoor zorgen dat de auto met een druk op de knop in slechts 20 seconden wordt omgetoverd van coupé naar cabriolet.

Motoren
Het motorengamma bestaat uit een benzine- en een dieselmotor. Beide motoren zijn gekoppeld aan een zestraps handbak. De leverbare benzinemotor is een 1.6 liter THP met een vermogen van 150 pk. De motor is voorzien van turbotechniek in combinatie met directe brandstofinjectie. Wie wenst te dieselen kan kiezen voor de 2.0 liter HDi FAP met een vermogen van 140 pk. In een later stadium zullen meerdere motoren worden geïntroduceerd.

Voorjaar 2009 bij de dealers
Het officiële debuut van de Peugeot 308 CC staat gepland voor de Autosalon van Parijs in oktober. In het voorjaar van 2009 staat de auto bij de dealers. De prijzen, exacte specificaties en uitrustingsniveaus zullen in aanloop naar de introductie bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 308 CC: voor 32 mille de zomer in je bol

Autonieuws
Peugeot 308 CC: voor 32 mille de zomer in je bol
> Artikel lezen

Traditie: Roland Garross-cabrio’s van Peugeot

Autonieuws
Traditie: Roland Garross-cabrio’s van Peugeot
> Artikel lezen

Peugeot 308 CC: Comfortabele Cruiser

Autotests
Peugeot 308 CC: Comfortabele Cruiser
> Artikel lezen

Peugeot doet haar cabrio’s in de aanbieding

Autonieuws
Peugeot doet haar cabrio’s in de aanbieding
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.