Autonieuws

Prijzen Fiat 500 Abarth & Grande Punto Abarth

Fiat heeft alle mogelijkheden, prijzen en details van de 500 Abarth en Grande Punto Abarth bekend gemaakt. De Abarth-modellen zullen worden verkocht via gespecialiseerde tuners en dealers. De prijzen van zowel de 500 als de Grande Punto Abarth beginnen bij € 21.990,-.

Het afgelopen jaar presenteerde Fiat het nieuwe Abarth. De beroemde Italiaanse tuner - onderdeel van de Fiat Group - wordt nieuw leven ingeblazen. Fiat heeft grootse plannen met Abarth dat met een eigen model- en merchandiselijn het merk levendiger moet maken dan ooit. Voor de verkoop heeft Fiat een exclusief distributienetwerk ingericht om hiermee de exclusiviteit te benadrukken. Zo zijn er wereldwijd vier zelfstandige dealerbedrijven die compleet zijn gewijd aan Abarth. Op het tweede niveau zien we een beperkt aantal dealerbedrijven die behalve de modellen van Fiat ook een speciale afdeling van Abarth inrichten. In Nederland komen er in eerste instantie een drietal verkooppunten te beginnen in ´s-Hertogenbosch. Op het derde niveau gaat Fiat ook gespecialiseerde tuners aantrekken die de Abarth-producten mogen verkopen en installeren.

Grande Punto Abarth
De Grande Punto Abarth was het eerste model dat gepresenteerd werd onder de vlag van het nieuwe Abarth. De hatchback wordt aangedreven door een 1.4 liter turbomotor met een vermogen van 155 pk bij 5.500 tpm. De auto weet een topsnelheid van 208 km/h te bereiken en sprint in 8,2 seconden vanuit stilstand naar de honderd. Abarth levert het model bovendien met een tweetal tuningkits; ‘Assetto’ en ´esseesse´. Hiermee krijgt het al spraakmakende uiterlijk van de Grande Punto Abarth een nog agressiever gezicht. De eerste tuningkit – met de aanduiding ‘Assetto’ – bestaat uit geperforeerde schijfremmen vóór en achter, high performance remblokken vóór, speciale laagprofiel 15/20 mm veren, 18” aluminium wielen in de kleur wit waarop 215/40 ZR18 Pirelli Pzero banden zijn gemonteerd. De tweede tuningkit – met de aanduiding ‘esseesse’ – vult de ‘Assetto’ kit aan met een aantal speciale onderdelen: een speciaal luchtfilter ‘powered by BMC’, een Garrett turbo, twee verchroomde uitlaateinden, een remapping van het motormanagement met ‘esseesse’ software en een vermogenstoename van 155 pk naar 180 pk, ‘esseesse’ emblemen op de achterklep, een gewijzigde behuizing van de spiegels en een nieuwe motorcover. De ‘esseesse’ en ‘Assetto’ kits, die in originele houten kratten aan de klant zullen worden geleverd uit respect voor de traditie van Abarth, mogen uitsluitend door het officiële netwerk van Abarth ‘Assetto’ Corse tuners worden verkocht en geïnstalleerd in de Abarth Grande Punto. En dat binnen een jaar of 20.000 kilometer na de eerste kentekenregistratie. Vanaf de installatiedatum wordt een Abarth-garantie van twee jaar van kracht.

500 Abarth
De 500 Abarth debuteerde begin dit jaar op de Autosalon van Genève. In tegenstelling tot de Grande Punto Abarth is de 500 Abarth (voorlopig) slechts in één uitvoering leverbaar. Maar dat maakt het model er niet minder spannend om. Onder de motorkap ligt een 135 pk sterke 1.4 liter turbomotor die voor een 0-100 km/h acceleratie in 7,9 seconden weet te zorgen. De topsnelheid bedraagt 205 km/h. Om het model te doen refereren aan de Abarth-modellen van weleer zien we onder meer een speciale voorbumper. De twee ‘neusvleugels’ aan beide kanten van de bumper corresponderen exact met de plaats van de twee intercoolers, die door de openingen zichtbaar zijn. De vooruitgeplaatste luchtinlaten waren overigens een belangrijk kenmerk van de vroegere Abarth’s 850 TC en 1000 TC. Om ruimte te creëren voor de turbo zijn de neus en grille naar voren geplaatst. Het logo van Abarth wordt voor het eerst zonder chroom afgebeeld en is bevestigd op een geperforeerd deel, dat dienst doet als een extra luchtinlaat. De Abarth badges zijn net als bij de 595 en 695 Abarth uit de jaren zestig op beide achterschermen geplaatst. De 16” en 17” wielen komen in verschillende stijlen: van meerspaaks tot meerdelige velgen, een duidelijke verwijzing naar de aluminium gesmede wielen uit de ‘70 jaren. Verder zien we dubbele uitlaatpijpen, een speciale achterbumper en een achterspoiler.

Prijzen
De Grande Punto en 500 Abarth staan vanaf eind juli 2008 leverbaar. De prijzen beginnen bij € 21.990,- voor zowel de 500 als de Grande Punto Abarth.

Gerelateerde artikelen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.